× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πολεοδομίας η προσφυγή Βέρρου για τη Σκάλα Ερεσού

Υπάρχουν ακόμη σημαντικές νομικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για να σωθεί το Αφεντέλλι, δηλώνει ο δικηγόρος της Δυτικής Λέσβου Μανώλης Παπουτσής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/1/2022

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πολεοδομίας η προσφυγή Βέρρου για τη Σκάλα Ερεσού

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΠΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α), που αφορούσε στην  ένσταση που κατέθεσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για την προέγκριση της οικοδομικής άδειας στο γνωστό ακίνητο της παραλίας Αφεντέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Συμβούλιο Πολεοδομικών θεμάτων συνεδρίασε σήμερα το πρωί και εξέτασε το θέμα ωστόσο όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» ο δικηγόρος του Δήμου Δυτικής Λέσβου Μανώλης Παπουτσής το αίτημα απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση της προέγκρισης αδειοδότησης που έβγαλε η Υπηρεσία Δόμησης.

«Τίποτα δεν χάθηκε σημειώνει ο κος Παπουτσής και υπογραμμίζει ότι υπάρχουν νομικές οδοί που μπορεί ο δήμος Δυτικής Λέσβου να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα με στόχο τον επανακαθορισμό των ορίων αιγιαλού και παραλίας που έγιναν το 2012.

Σε πρώτη φάση περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να δούμε αν μπήκε στην ουσία του θέματος ή αν απορρίφθηκε το αίτημα για τυπικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν έχουμε να κάνουμε με τυπικούς λόγους, πιθανόν κάποια προθεσμία που χάθηκε, μπορούμε με νέο αίτημά μας στην Κτηματική Εταιρείας του Δημοσίου, να ζητήσουμε επανακαθορισμό του αιγιαλού και της παραλίας και στη συνέχεια να προσφύγουμε ξανά στο ΣτΕ.

Εάν ωστόσο μπήκε στην ουσία της υπόθεσης το Δικαστήριο, τότε μπορούμε με τη διαδικασία της τριτανακοπής να διεκδικήσουμε την επανεξέταση. Αυτό μπορεί να γίνει φυσικά εφόσον υπάρξει κάποιος φορέας, ο οποίος έχει έννομο συμφέρον και επιθυμεί την εκδίκαση εκ νέου της υπόθεσης.  Στην ακυρωτική δίκη μπορεί να παρέμβει και φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι τρίτο σε σχέση με τους αρχικούς διαδίκους».

Από εκεί και πέρα σημείωσε ο δικηγόρος της Δυτικής Λέσβου, όλες οι ενέργειες πρέπει να γίνουν με σύνεση και προσοχή διότι έχουμε να κάνουμε με λεπτά νομικά ζητήματα τα οποία απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν πιστεύω και αυτό άλλωστε θα συμβουλέψω τη Δημοτική Αρχή, ότι μία νέα προσφυγή στο Κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ θα προσφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης