× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ποτέ δεν αποφάσισε υπέρ του φράγματος Τσικνιά»

Στις αναπτυξιακές προοπτικές του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, στο μεταναστευτικό, το Φράγμα Τσικνιά και το δρόμο Καλλονής – Πέτρας αναφέρθηκε ο Γιάννης Σπιλάνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/1/2022

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ποτέ δεν αποφάσισε υπέρ του φράγματος Τσικνιά»

Στο μεταναστευτικό – προσφυγικό με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Βορείου Αιγαίου καθώς και στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου» Γιάννης Σπιλάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Σπιλάνης αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στα λιμάνια της Χίου και της Λέσβου επισήμανε μεταξύ άλλων  ότι οι πολίτες μας αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων – γκέτο- φυλακών  στα βουνά των νησιών μας, τα οποία όπως επισήμανε μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ως τέτοιο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να το αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένες πολιτικές οι οποίες δεν θα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρούν να επιλύσουν. Στην περίπτωση της Λέσβου ιδανική λύση θα ήταν η διατήρηση του παλιού δημοτικού  Καρά Τεπέ που λειτουργούσε υποδειγματικά, ως μικρού καταγραφικού κέντρου, ολιγοήμερης παραμονής.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει στήσει ένα ολόκληρο μηχανισμό που μοιράζει χρήμα σε ημετέρους γύρω από το μεταναστευτικό. Κάτι ανάλογο εξάλλου συμβαίνει και με την πανδημία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, σημείωσε πως ούτε η παρούσα ούτε η προηγούμενη Περιφερειακή ασχολήθηκαν σοβαρά με την τουριστική Ανάπτυξη.

«Αναλώθηκαν σε χρηματοδοτήσεις ταινιών και αποσπασματικές δράσεις χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, σημείωσε ο Γιάννης Σπιλάνης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ουδείς ασχολήθηκε με την πρόταση που κατέθεσε η δική του παράταξη για την τουριστική ανάπτυξη. «Το μεγάλο πρόβλημα, πρόσθεσε είναι ότι ο κάθε φορέας τραβά το δικό του δρόμο, ακολουθεί δική του πολιτική και δεν υπάρχει κοινή στρατηγική για το ζήτημα αυτό. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οφείλει και πρέπει να συντονίσει τους φορείς αυτούς κάτω από τη δική της ομπρέλα και με βάση τις προτάσεις τους να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιάννης Σπιλάνης αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Καλλονής – Πέτρας και τα προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, ενώ σημείωσε πως πλέον η παράταξή του με την εκλογή της Μαρίας Νικολάρα στην Οικονομική Επιτροπή θα μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα έργα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Σπιλάνης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την εμμονή ορισμένων πολιτικών δυνάμεων για τη δημιουργία του φράγματος Τσικνιά. Όπως είπε, η Λέσβος δεν έχει ανάγκη από ένα φράγμα φαραωνικών διαστάσεων για να λύσει το πρόβλημα της ομαλής υδροδότησης του νησιού, αλλά έχει ανάγκη από μικρότερα φράγματα σε διάφορες περιοχές τα οποία λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και φυσικά δεν θα επιβαρύνουν περιβαλλοντικά τον τόπο μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες