× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

15 πτήσεις charter για το καλοκαίρι του 2022 στη Λέσβο

Η Λέσβος έχασε το τρένο της τουριστικής ανάπτυξης από το 1985 όταν άνοιξε η αγορά σε νέους ελληνικούς προορισμούς, δήλωσε στο «Ν» ο πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/1/2022

15 πτήσεις charter για το καλοκαίρι του 2022 στη Λέσβο

Λίγο καλύτερη από το καλοκαίρι του 2021 προβλέπεται η φετινή τουριστική περίοδο στη Λέσβο, η οποία με 15 περίπου απευθείας πτήσεις, οι οποίες έχουν ήδη προγραμματισθεί εδώ και καιρό, αναμένεται στην καλύτερη περίπτωση να αγγίξει τις 30 έως 31.000 αφίξεις Ευρωπαίων τουριστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς ο οποίος σημείωσε ότι το καλοκαίρι του 2022 σε αριθμό αφίξεων θα είναι όπως ήταν το καλοκαίρι του 2016, η πρώτη χρονιά δηλαδή μετά την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση του 2015.

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε 15 απευθείας πτήσεις και ειδικότερα 5-6 από την Ολλανδία, 4 από την Αγγλία, 2 από το Βέλγιο και 2-3 από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Γενικότερα η τουριστική χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρυσι που είχαμε περίπου 18.000 αφίξεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα αγγίξουμε τις αφίξεις του 2019 της τελευταίας χρονιάς πριν τον κορονοϊό, που ήταν περίπου 59.000».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σημείωσε ο Λευτέρη Καραμπλιάς εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και έχουμε βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης, θα έχουμε έκρηξη της τουριστικής κίνησης, σε όλους σχεδόν τους προορισμούς και μάλιστα ορισμένα αισιόδοξα σενάρια λένε ότι η χώρα θα ξεπεράσει τους αριθμούς του 2019. Δυστυχώς στη Λέσβο με τα μέχρι στιγμής στοιχεία μόλις που θα αγγίξουμε το 50% της τελευταίας καλής τουριστικής χρονιάς».

Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η Λέσβος δεν περιλαμβάνεται σήμερα, αλλά ούτε και συμπεριλήφθηκε ποτέ στους κορυφαίους προορισμούς της χώρας, σημείωσε πως η ευκαιρία για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού χάθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80  όταν ξεκίνησε το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη νέων προορισμών στη χώρα μας εκτός των γνωστών τριών νησιών, Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα.

«Τότε μπήκαν στο τουριστικό παιχνίδι, η Σάμος, η Θάσος, η Σκιάθος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Λέσβος και όλα τα υπόλοιπα. Έγιναν τότε μια σειρά επενδύσεων σε αυτές τις περιοχές οι οποίες σχετίζονται κυρίως με τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, στη Λέσβο αυτό δυστυχώς δεν συνέβη και η τουριστική ανάπτυξη δεν μπήκε ποτέ σε προτεραιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα της Λέσβου ως τουριστικός προορισμός είναι το γεγονός ότι η πόλη της Μυτιλήνης, η πρωτεύουσα δηλαδή δεν είναι πόλος έλξης όπως συμβαίνει σε άλλα νησιά. Στα άλλα νησιά, η πρωτεύουσα είναι προορισμός και υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι δορυφόροι γύρω από αυτή που λειτουργούν επικουρικά. Στη Λέσβο η πρωτεύουσα δεν είναι προορισμός και λειτουργούν μόνο οι δορυφόροι. Ο Μόλυβος, η Πέτρα, η Καλλονή, η Ερεσός, τα Βατερά, το Πλωμάρι κ.λπ. Οι περιοχές όμως αυτές είναι μακριά από το αεροδρόμιο και ο τουρίστας που ήδη έχει κάνει ένα αεροπορικό ταξίδι 2 ωρών δεν θέλει να κάνει άλλο ένα οδικό ταξίδι για να φτάσει στο ξενοδοχείο του. Αυτό και μόνο είναι αποτρεπτικό».

Αναφερόμενος στις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στη Λέσβο, ο Λευτέρης Καραμπλιάς σημείωσε πως δυστυχώς το προϊόν μας δεν πουλάει, διότι είναι παρωχημένο και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις επιλογές των τουριστών. Όπως σημείωσε ξ  καλύτερη τουριστική χρονιά του νησιού μας  ήταν το 2014 με 76.000 αφίξεις, τη στιγμή που στη Σκιάθο πέρυσι το 2021 μία δύσκολη τουριστική χρονιά είχαμε 81.000 αφίξεις και στη γειτονική μας Σάμο 62.000 αφίξεις.

«Δυστυχώς το μοντέλο των μικρών ξενοδοχείων και των studios της δεκαετίας του 1990 δεν πουλάει πλέον στην αγορά. Οι tour operator έχουν κατευθύνει πλέον τον κόσμο στα μεγάλα ξενοδοχεία τα λεγόμενα all inclusive. Στη Λέσβο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τέτοια ξενοδοχεία δεν υπάρχουν, έτσι λοιπόν οι δυνατότητα φιλοξενίας τουριστών είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 120 -130.000 αφίξεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Μπάχαλο στις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων πριν το Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων ‑ απολύσεων στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία της Εργάνη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνουν την δημιουργία 388 θέσεων εργασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου