× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τοποτηρητές του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης έβαλε ο Λιβανός

Η Χριστιάνα Καλογήρου αναλαμβάνει την παρακολούθηση του προγράμματος στα νησιά του Αιγαίου και την Αττική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2022

Τοποτηρητές του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης έβαλε ο Λιβανός

Η σημερινή (27 Ιανουαρίου 2022) σύσκεψη  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αντιπεριφερειάρχες, υπευθύνους αγροτικής παραγωγής, έκρυβε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση. Όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου του υπουργείου τοποθετούνται τοποτηρητές από την ηγεσία του υπουργείου που σε κάθε περιοχή της χώρας για να εποπτεύουν την υλοποίηση των στόχων του υπουργείου και ειδικότερα την εφαρμογή των κυβερνητικών επιλογών στην αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές φορές στο παρελθόν υπήρχε μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου και των περιφερειών για την διαχείριση των πόρων του προγράμματος. Κάθε πλευρά ήθελε να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερο έλεγχο των πόρων του προγράμματος καθώς αυτό μεταφράζεται σε πολιτική επιρροή σε συγκεκριμένες ομάδες αγροτών, κτηνοτρόφων, γεωτεχνικών και επιχειρήσεων που είναι οι αποδέκτες των πόρων του προγράμματος. Σε όλες τις περιπτώσεις οι περιφέρειες είχαν μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο στην διαχείριση των πόρων. Η ανακοίνωση του κ. Λιβανού πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναλαμβάνει να παρακολουθεί την εξέλιξη του προγράμματος σε όλη την χώρα σημαίνει πως οι περιφέρειες και αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες μπαίνουν στο περιθώριο.

 

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Χριστιάνα Καλογήρου αναλαμβάνει να παρακολουθεί τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου σε Αττική, βόρειο και νότιο Αιγαίο. Ο κ. Κεδίκογλου αναλαμβάνει τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης, ο κ. Στύλιος αναλαμβάνει τις περιφέρειες Ηπείρου, δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Παπαγιαννίδης αναλαμβάνει το Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την δυτική Ελλάδα. Τέλος ο κ. Μπαγινέτας αναλαμβάνει τις περιφέρειες Θεσσαλίας, ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Απευθυνόμενος στους αντιπεριφερειάρχες αγροτικής παραγωγής της χώρας ο υπουργός κ. Λιβανός τόνισε: «Σε όλη αυτήν την προσπάθεια  αποτελείτε πολύτιμους αρωγούς μας. Όλοι σας είστε σύμβουλοι και συνεργάτες στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάταξη του πρωτογενούς τομέα. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την ελληνική περιφέρεια, να δώσουμε νέα πνοή στην ελληνική ύπαιθρο και δυναμώσουμε την ελληνική αγροτική παραγωγή και τους Έλληνες παραγωγούς.  Το 2021 κάναμε πολλά & θέλω να πιστεύω πως το 2022 θα κάνουμε πολύ περισσότερα».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά