× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και Μέρα25 συναντήθηκε ο Μουτζούρης

Σειρά συναντήσεων στα γραφεία των κομμάτων στη Βουλή σήμερα, με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2022

Με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και Μέρα25 συναντήθηκε ο Μουτζούρης

Σειρά συναντήσεων στα γραφεία των κομμάτων στη Βουλή είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου ώστε να εκθέσουν την απόφαση του συμβουλίου ενάντια στην κατασκευή νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη Βάστρια της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, από τον οποίο εστάλη σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία είδε την Όλγα Γεροβασίλη και τον βουλευτή Λέσβου, Γιθάννη Μπουρνού από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, τον Γιώργο Καμίνη και εκπροσώπους του Μέρα25.

Το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υλοποιώντας την από 31 .01.2022 απόφαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία  το ΠΣ αντιτίθεται στην ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τροπολογίας φωτογραφικής ρύθμισης να μεταφερθούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας για τα έργα και τις δραστηριότητες του πεδίου εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 170613/2013 κοινής υπουργικής απόφασης, με προφανή στόχο να υλοποιηθούν τα έργα κατασκευής υπερδομών μεταναστών στα νησιά μας, αντίθετα με τη βούληση των νησιωτών, της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου , είχε συνάντηση την Τετάρτη 02.2.2022  με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα τον οποίον ενημέρωσε και επέδωσε την σχετική  απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης για το ίδιο θέμα ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Βρουλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Παναγιώτη Χριστόφα, την Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου κα. Σουλτάνα Ανδρεάδου, τον επικεφαλή της Συμπαράταξης Πολιτών - Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σπιλάνη και την επικεφαλή- Περιφερειακή Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης κα. Αγλαΐα Κυρίτση,  είχαν συναντήσεις  με αρχηγούς και εκπροσώπους  κομμάτων  τους οποίους και ενημέρωσαν για τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν είναι δυνατόν να καταστούν φυλακές ανθρώπων. Εθνικοί λόγοι εξαιτίας της γειτνίασης των νήσων με την Τουρκία, σε συνδυασμό με τις ροές που έχουν μηδενιστεί δεν δικαιολογούν την δημιουργία υπερδομών μόνιμης παραμονής μεταναστευτικού πληθυσμού. Τα νησιά επιθυμούμε να  εκκενωθούν καθώς η Κυβέρνηση κατάφερε στη Λέσβο από 25.000 μετανάστες  τον Φεβρουάριο του 2020 να είναι  σήμερα 2000 ενώ  στη Χίο μόνο 400.  Ίσως μια πολύ μικρή εγκατάσταση καταγραφικής σκοπιμότητας με άμεση αναχώρηση  από τις νήσους των εισερχομένων  χωρητικότητας 300 ατόμων να εξυπηρετούσε σε πιθανή προσέλευση μεταναστευτικών ροών».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης