× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μία γυναίκα αντιδήμαρχος βάζει σε τάξη, αγροτικούς δρόμους και παραλίες

Η Ασανούλα Κοκκινέλλη Γιαννή από τη Δυτική Λέσβο, μιλά για την ενασχόλησή της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αρμοδιότητές της στο περιβάλλον και την αυτεπιστασία

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/2/2022

Μία γυναίκα αντιδήμαρχος βάζει σε τάξη, αγροτικούς δρόμους και παραλίες

Την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη,  φιλοξένησε το «Ν» 99 fm και η εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ.Κοκκινέλλη, ασχολείται για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ωστόσο όπως σημείωσε  η ίδια, από 18 ετών ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε συλλόγους της περιοχής, ενώ εργάζεται μαζί με το σύζυγό της στην οικογενειακή τους επιχείρηση.

«Είχα αρκετές ευκαιρίες σημειώνει να συμμετέχω στην τοπική αυτοδιοίκηση, ωστόσο λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων μου, δεν μπορούσα να το κάνω. Επέλεξα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να βγω μπροστά και να προσφέρω στον τόπο μου, θεωρώντας ότι η δημιουργία του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου είναι μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της περιοχή μας και του νησιού».

Αναφερόμενη η Ασανούλα Γιαννή στις αρμοδιότητες της σημείωσε πως εκτός από το Περιβάλλον είναι υπεύθυνη για την αγροτική οδοποιία και την αυτεπιστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μεγάλο πρόβλημά που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου μας, είναι η έλλειψη προσωπικού. Ωστόσο με τους ελάχιστους αυτούς εργαζόμενους που διαθέτουμε προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες και να επιλύσουμε τα προβλήματα μιας τεράστιας έκτασης.

Η αγροτική οδοποιία είναι πάντα στις προτεραιότητές μας και πλέον υλοποιούνται και εντάσσονται μελέτες για τη δημιουργία δρόμων οι οποίοι θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές, θα είναι ασφαλτοστρωμένοι και με τεχνικά έργα. Ήδη αυτή τη στιγμή υλοποιούνται έργα στους δρόμους Αγίας Παρασκευής – Πέτρας, ενώ έχουμε δημοπρατήσει σημαντικού άξονες όπως είναι ο δρόμος Άγρας – Χίδηρα, Σκουτάρου – Τσιχράντας και Λισβορίου – Σκαμνιούδι. Επίσης έχουμε εντάξει στο Αντώνης Τρίτσης τους δρόμους Λιώτα – Λάψαρνα, Σφαγεία Μανταμάδου – Γενί Λιμάνι, το δρόμο της Ποταμιάς στη Δ.Ε. Καλλονής και πολλούς άλλους σημαντικούς άξονες. Αναζητούμε ακόμη χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη μελέτης που αφορούν τους αγροτικούς δρόμους του λεκανοπεδίου της Καλλονής».

Παράλληλα, σημείωσε η Ασανούλα Κοκκινέλλη, πολύ σύντομα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα προμηθευτεί νέα μηχανήματα για την αγροτική οδοποιία και την διαμόρφωση των παραλιών, εξαιρετικά χρήσιμα για τις εργασίες που πραγματοποιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το φετινό καλοκαίρι, ο στόχος της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος είναι η διατήρηση των παραλιών του Δήμου σε αξιοπρεπή κατάσταση και οργάνωση, ενώ όπως είπε ξεκινά η προετοιμασία για την ένταξη 6 ακόμη παραλιών στο πρόγραμμα της Γαλάζιας σημαίας.

«Ήδη όπως είπε αυτή τη στιγμή ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει 11 βραβευμένες παραλίες ενώ ετοιμάζει άλλες 6 παραλίες για να ενταχθούν το καλοκαίρι του 2023. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται παρακολούθηση υδάτων για την παραλία Τσόνια, Καλό Λιμάνι, την παραλία Γαβαθά, Σιγρίου, Ταβαρίου και  για την παραλία Βαθύ Κριτίρι στην Αποθήκα».

Την ίδια ώρα η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος όπως ανακοίνωσε η Ασανούλα Κοκκινέλλη, ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για τη βελτίωση και επέκταση των αρδευτικών δικτύων της Δυτικής Λέσβου, ένα έργο πολύ σημαντικό, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων και την αντικατάσταση του εξοπλισμού με σύγχρονα μηχανήματα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη προερχόμενο από Ψαρά
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια