× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο συλλαλητήριο για τη Βάστρια στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

Όλα όσα συμβαίνουν στην κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη Βάστρια της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/2/2022

Στο συλλαλητήριο για τη Βάστρια στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
Παναγιώτης Μπαλάσκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώρα 1.21: Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ανακοινώνει το τέλος της συγκέντρωσης και ζητά από τον κόσμο να διαλυθεί ειρηνικά και να επιστρέψει στα σπίτια του. 

Ώρα 1.17: Το λόγο παίρνει ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Στρατής Κόμβος. «Οι λαοί πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους και να σταματήσουν τα εγκλήματα που γίνονται σε όλο τον κόσμο. Εμείς οι αγρότες δεν θέλουμε τη δομή που δρομολογεί η κυβέρνηση και είναι στην καρδιά ενός πανέμορφου δάσους. Όλοι εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν έχουμε ανάγκη από δομές - φυλακές, ούτε τα δισεκατομμύρια που δίνονται για τις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στα νησιά μας και να παράγουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώρα 1.10: Ο Γιάννης Ζαφειρίου από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου παίρνει το λόγο και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα νησιά μας σύγχρονα στρατόπεδα. «Αποδείξαμε ότι είμαστε αλληλέγγυση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για να γίνουν τα νησιά μας τόπος φυλάκισης ανθρώπων κατατρεγμένων, ώστε η Ευρώπη να κάνει τη διαλογή της. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν ξεχνάμε τον ξεσηκωμό των πολιτών το 2020 όταν ήρθαν τα ΜΑΤ». 

Ώρα 1.10: Τη συγκέντρωση χαιρετίζει ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώρα 1.00: Το λόγο παίρνει η Εριφύλη Γιαννάκα από την πλευρά της Επιτροπής Αγώνα κατά των δομών. «Η Λέσβος δεν μπορεί να δεχθεί τίποτα περισσότερο από ένα μικρό καταγραφικό κέντρο άμεσης καταγραφής και αναχώρησης, περιορισμένης χωρητικότητας», σημειώνει.

Ώρα 12.59: Χαιρετισμό απευθύνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώρα 12.55: Στο βήμα ανεβαίνει ο  πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Κίμων Χρυσίδης. Επαναλαμβάνει τη θέση όλων των κοινοτήτων του νησιού για την κατάργηση όλων των δομών προσφύγων και μεταναστών.  

Ώρα 12.40: Στο βήμα ανεβαίνει ο Κώστας Μουτζούρης. «Είναι συγκέντρωσηκαρδιάς αναφέρει. Δεν είναι πολιτική συγκέντρωση, πέρα από κόμματα και πολιτικές. Δεν ταυτιζόμαστε με πολιτικές. Όχι στη Βάστρια, στο Μαυροβούνι και στο Χαλκειός στη Χίο. Όχι πουθενά. Πουθενά δομές στη Λέσβο και στη Χίο. Σήμερα στη Λέσβο έχουμε 1.850 οικονομικούς μετανάστες. Στη Χίο είναι 400 και στη Σάμο άλλοι τόσοι. για ποιο λόγο να έχουμε λοιπόν τεράστιες υπερδομές. Η μόνη εξήγηση είναι ότι θα γεμίσουν από μετανάστες που θα προέρχονται από άλλες χώρες και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καταθέτει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και παράλληλα Ασφαλιστικά Μέτρα για να σταματήσουμε την κατασκευή των νέων δομών». 

Ώρα 12.35 Ξεκινούν οι ομιλίες στο Συλαλλητήριο στην Πλατεία Σαπφούς. Πρώτη το λόγο παίρνει η Αναστασία Αντωνέλλη η οποία καλωσορίζει τον κόσμο και ανακοινώνει τους φορείς που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. 

Νωρίτερα 

Εκατοντάδες πολίτες, φορείς, εργατικα σωματεία και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης συγκεντρώνονται στην Πλατεία Σαπφούς αυτή την ώρα όπου αναμένεται από λεπτό προς λεπτό να ξεκινήσει η κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή  νέας δομής στη Βάστρια. 

Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις, τις δηλώσεις και τις ομιλίες μέσα από τη ζωντανή μετάδοση του «Ν» 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη