× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η θέση του ΚΙΝΑΛ για τις νέες δομές προσφύγων ‑μεταναστών

Απάντηση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Σπυρόπουλου σε ερώτηση του «Ν»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/2/2022

Η θέση του ΚΙΝΑΛ για τις νέες δομές προσφύγων ‑μεταναστών

Την θέση του ΚΙΝΑΛ στο ζήτημα της δημιουργίας νέων δομών για πρόσφυγες και μετανάστες που προωθεί η κυβέρνηση, κλήθηκε να διευκρινίσει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος  Ανδρέας Σπυρόπουλος. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του «Ν» Θράσος Αβραάμ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του κ. Σπυρόπουλου, σημείωσε πως στελέχη του κόμματος εκφράζουν διαφορετικές απόψεις επί του ζητήματος και ζήτησε να διευκρινιστεί η θέση του κόμματος.


Απαντώντας ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε: «Η κυβέρνηση πρέπει να εμμείνει στο εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό. Μπορεί οι ροές αυτή την στιγμή να είναι περιορισμένες, κι η χώρα μας και τα νησιά σας να έχουν πάρει μια ανάσα, σε σχέση με αυτό που γίνονταν το προηγούμενο διάστημα, αλλά ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι όλοι σας, όλοι οι πολίτες, στην Λέσβο και στα άλλα νησιά, έχετε ταλαιπωρηθεί από το μεταναστευτικό. Είναι κάτι που σας απασχολεί αρκετά χρόνια. Δεν γίνεται αντιληπτό, στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι συνέπειες που έχει το ζήτημα αυτό στην κοινωνική και οικονομική σας ζωή.

 

Εμείς από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι πρέπει να έχουμε μια εθνική στρατηγική και πρέπει η Ευρώπη να σταθεί αλληλέγγυα στην χώρα μας και στα Ελληνικά νησιά που σηκώνουν όλο το βάρος. Γι’ αυτό συνεχίζουμε και πιέζουμε την κυβέρνηση να υπάρχουν ξεκάθαρες αποφάσεις όσο αφορά την άμεση μετεγκατάσταση σε όλες τις χώρες των ανθρώπων που έρχονται στα Ελληνικά νησιά. Να μειωθούν ακόμη περισσότερο αυτοί που βρίσκονται στα κέντρα που υπάρχουν τώρα.

 

Δεν θέλουμε να δημιουργηθούν ακόμη μεγαλύτερα κέντρα. Θέλουμε απλά να γίνεται η ταυτοποίηση εδώ κι η άμεση μεταφορά τους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, με αμοιβαίο βάρος για την κάθε χώρα. Ώστε να μην σηκώνουμε όλο το βάρος εμείς, ούτε στα νησιά μας, αλλά ούτε στην ηπειρωτική χώρα.  Κι είναι ευκαιρία τώρα για την κυβέρνηση, που οι ροές είναι περιορισμένες, να πιέσει την Ευρώπη για την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία.

 Ο Ερντογάν έχει την δική του άποψη για το πως πρέπει να πιέζει με τα μεταναστευτικά κύματα και τις μεταναστευτικές ροές. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι και να σχεδιάζουμε μεγαλύτερα κέντρα. Προφανώς δεν άρεσε σε κανένα αυτό που γινόταν στην Μόρια και δεν μπορούσε να συνεχιστεί.


Δεν μπορεί να συνεχιστεί  μακροπρόθεσμα σηκώνουν πάνω τους τα Ελληνικά νησιά όλο το βάρος. Γι’ αυτό καλούμε την κυβέρνηση ως μια εθνική στρατηγική να πιέσει ακόμη περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει άμεσα μέτρα που θα μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν την κατάσταση που ακόμη κι αυτή την στιγμή υπάρχει τόσο στην Λέσβο όσο και στα άλλα νησιά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης