× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κτηματολόγιο ώρα μηδέν»

Προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων της Α' φάσης του Κτηματολογίου από την παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2022

«Κτηματολόγιο ώρα μηδέν»

Τις προτάσεις της για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων της Α' φάσης του Κτηματολογίου, καταθέτει η παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη», με αφορμή την ανακοίνωση από την πλευρά του Δήμου Μυτιλήνης ότι μετά από δύο μήνες κλείσθηκε επιτέλους το ραντεβού με το Λιβάνιο και τον πρόεδρο του Κτηματολογίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση από την παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη»

Επιτέλους μετά από δύο μήνες σήμερα ενημερωθήκαμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης, πως επιτέλους κλείστηκε το αναμενόμενο ραντεβού με τον κ. Λιβάνιο και τον Πρόεδρο του κτηματολογίου.

Είναι καταρχήν μια θετική εξέλιξη, έστω και την τελευταία στιγμή, όμως σ’ αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό η επιτροπή να προσέλθει σ’ αυτή τη συζήτηση με ξεκαθαρισμένες θέσεις και προτάσεις όπως αυτές διατυπώθηκαν στη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει καθαρό το αίτημα για επανακτηματογράφηση όσων ιδιοκτησιών δεν έχουν κτηματογραφηθεί, αλλά και η εξέταση των χιλιάδων ενστάσεων που εκκρεμούν, με χρηματοδότηση από το ελληνικό κτηματολόγιο το οποίο έχει ετήσια έσοδα κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια και αποθεματικό ακόμα υψηλότερο. Δεκτή και οποιαδήποτε άλλη λύση αλλά σε  καμία περίπτωση δεν πρέπει να περνάει από το μυαλό των κυβερνώντων πως το κόστος της κτηματογράφησης και των διορθώσεων θα το πληρώσουν οι πολίτες οι οποίοι σε τίποτε δεν έφταιξαν για το σημερινό χάλι του «κτηματολογίου»

-Η κατάρτιση κτηματολογίου είναι δημόσιο έργο.  Το Γενικό Κτηματολόγιο του κράτους δεν πρέπει να μείνει αδιάφορο μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Προτείνουμε να αναθέσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αυτεπάγγελτη έρευνα για το πως οδηγηθήκαμε σ’ αυτή την κατάσταση και σε αυτό νομίζουμε πως μπορεί να βοηθήσει και ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης.

-Η Επιτροπή του Δήμου πρέπει να πλαισιωθεί από μια τεχνική ομάδα που να συνεπικουρεί το έργο της επιτροπής και να βοηθάει στην επιστημονική τεκμηρίωση των ενεργειών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Ο Δήμος Μυτιλήνης πρέπει να κάνει αγωγή κατά παντός υπευθύνου

 ( εργοληπτική εταιρία, επιβλέπουσες αρχές κ.λ.π)

- Ο Δήμος Μυτιλήνης πρέπει να ζητήσει από τους Λέσβιους βουλευτές  να καταθέσουν αίτημα στη Βουλή για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με σκοπό τη διερεύνηση του σκανδάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Ο Δήμος Μυτιλήνης τέλος να δρομολογήσει μέσω των Ελλήνων Ευρωβουλευτών την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για τη δικαίωση των πολιτών που κινδυνεύουν, χωρίς να ευθύνονται, να χάσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Πιστεύουμε πως είναι μια δύσκολη μάχη γι’ αυτό πρέπει η μάχη να δοθεί με όλους τους τρόπους που έχουμε στη διάθεσή μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής