× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σάλος από τα παιχνίδια Μουτζούρη με τα εθνικά θέματα

Έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών από την πρόσκληση από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα σε εκδήλωση γευσιγνωσίας, την ώρα που η Άγκυρα αμφισβητούσε την Ελληνική κυριαρχία στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/5/2022

Σάλος από τα παιχνίδια Μουτζούρη με τα εθνικά θέματα

Την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου τα προχθεσινά καμώματα του Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου. Όπως το «Ν» αποκάλυψε χθες ο κ. Μουτζούρης κάλεσε σε επίσημο γεύμα προβολής της γευσιγνωσίας της Λέσβου τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα, άμεσο πολιτικό υφιστάμενο του Ερντογάν και του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μάλσιτα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Τούρκος Πρέσβης μετέβη στο γεύμα γευσιγνωστικής προβολής της Λέσβου ακυρώνοντας το ραντεβού που είχε εκείνη την ώρα με τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι ενώ ο Τούρκος Πρέσβης χαριεντιζόμενος και παρακαθήμενος με τον κ. Μουτζούρη ο οποίος και τον παρουσίασε (!!!) στο κοινό που είχε κληθεί ως ξεχωριστός καλεσμένος, η Τουρκία αμφισβητούσε την Ελληνική κυριαρχία στα νησιά του βορείου Αιγαίου!

«Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει τα νησιά της με μη στρατιωτικό καθεστώς από το 1960 και αν δεν σταματήσει αυτό, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία της Ελλάδας εκεί» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πολιτικός προϊστάμενος του υψηλού καλεσμένου του κ. Μουτζούρη στο Κολωνακιώτικο εστιατόριο. Και συνέχισε τις απειλές του οι οποίες αφορούν τα νησιά του βορείου Αιγαίου αφού η Συνθήκη της Λωζάννης αφορά αυτά τα νησιά και όχι τα Δωδεκάνησα τα οποία ενώθηκαν με την Ελλάδα 40 χρόνια μετά τη Συνθήκη. «Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε περαιτέρω το θέμα. Τα βήματα της Ελλάδας στοχεύουν να αποτελέσουν απειλή για την Τουρκία».

Να σημειώσουμε ότι την παρουσία του Τούρκου Πρέσβη από την εκδήλωση του κ. Μουτζούρη με οικοδέσποινα τη σύζυγο του η οποία υποδεχόταν τους καλεσμένους (!!!) φωτογραφιζόμενη μαζί τους, απέκρυψε συνειδητά και συνεχίζει να αποκρύπτει έως σήμερα, η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, αντιλαμβανόμενη ίσως το τι είχε κάνει. Στα όσα ανέβασε στη σελίδα της δεν αναφέρει πουθενά τον Πρέσβη της Τουρκίας παρά μόνο τους... αντιπροσώπους των Πρεσβειών «της Ολλανδίας, της Κίνας, της Βουλγαρίας, Ιαπωνίας, Ινδίας, της Αυστραλίας και Βιετνάμ»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι η παρουσία του Τούρκου Πρέσβη στο γεύμα στο οποίο κατά τα άλλα προβλήθηκε τουριστικά η Λέσβος προκάλεσε  την αμηχανία αλλά και τη δυσαρέσκεια του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Ο οποίος και αποχώρησε από το γεύμα λίγα λεπτά μετά τη διαπίστωσης των όσων συνέβαιναν εκεί και για τα οποία δεν είχε ενημερωθεί.

Τα παιχνίδια του Κώστα Μουτζούρη με τα εθνικά θέματα έχουν σύμφωνα με ΜΜΕ της Αθήνας προκαλέσει έντονο εκνευρισμό και στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»