Χταπόδι στα κάρβουνα
Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
Δημοσίευση 1/6/2022
Όχι, δε λέω τέλειο το σεβίτσε και το καρπάτσιο δεν παίζεται!!! Αλλά παρακαλώ ΑΣ ΜΗ Λέμε προβολή της Λεσβιακής αυθεντικής κουζίνας γιατί κυκλοφορούν και ..ανοικτές παλάμες που λέει ο λόγος.
Τώρα ,δυσκολεύουν τά πράγματα. π.χ. εάν εγώ ο Μυτιληνιός πάω να προτείνω να γίνω γαστρονομικός πρεσβευτής της Αμοργού π.χ. στην καλύτερη περίπτωση να με κεράσουν μία σούμα και θα μου πουν ευγενικά «Έχουμε δικούς μας ανθρώπους πού ξέρουν τις συνταγές του τόπου μας και το εχουν δείξει και αποδείξει με εκπομπές με δράσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πολλές φορές. Καταλάβατε κύριε που μας κουβαληθήκατε εδώ ντε και καλά.
Και για να μην μιλάμε με υπονοούμενα κ. Μουτζούρη όταν με καλέσατε το 2008 να σας ετοιμάσω ένα μουφέ με Μυτιληνιούς μεζέδες σαν να ήταν πολύ ΜΑ πάρα-πολύ διαφορετικά τά πράγματα ετσι δεν είναι; ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΏΣ ΕΙΝΑΙ
Και για του λόγου το αληθές, ορίστε και εικόνα
Όταν φωνάζουμε κυκλαδίτες για να εκπροσωπούν Μυτιληνιούς κάτι δεν πάει καλά και μην βιαστεί κανείς νά πιάσει ιστορίες είμαστε όλοι Έλληνες και άλλα γραφικά, γιατί θα του υπενθυμίσω τα εκατομμύρια που ξοδεύουν οι Κρητικοι κάι οι Ροδίτες και μπράβο τους να κατοχυρώσουν την αυθεντικότητα της τοπικής κουζίνας τους με δικούς τους-δικούς τους ανθρώπους. Αλλά τι έγινε σωστά σ αυτόν τον ταλαίπωρο πανέμορφο τόπο για να γίνει και τώρα, χωρίς τις ευλογίες και τις μάσες αυτών πού δεν χάνουν ευκαιρία για τζάμπα φαί.
Στις φωτο τά πορσελάνινα κουτάλια έχουν πράσινη φάβα με κάπαρη, ελιές και φρέσκο κρεμμυδάκι!
Αυτά προς το παρόν και ας αναφωνήσωμεν ολοι μαζί ζήτω η μάσα άμα είναι και τσάμπα ακόμα καλύτερα! Τον κακό μας τον καιρό, μετά του προσήκοντος σεβασμού βεβαίως-βεβαίως, αλλά τον κακό μας τον καιρό οπωσδήποτε.