× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ασέλγησε σε Ατομο με Αναπηρία!

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο 70χρονος από χωριό της Λέσβου, που είχε προχωρήσει και σε μήνυση του μάρτυρα που κατήγγειλε το έγκλημα!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/9/2019

Ασέλγησε σε Ατομο με Αναπηρία!

Μάρτυρες ενός συγκλονιστικού περιστατικού έγιναν χτες, Δευτέρα οι ένορκοι, αλλά και όσοι παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη Μυτιλήνη, όπου 70χρονος κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό ένορκος για το έγκλημα της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 27χρονου Ατόμου με Αναπηρίες (ΑμεΑ) το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο «Ν» ο δικηγόρος του θύματος, Στρατής Ηλιογραμμένος και τα όσα κατατέθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, το βράδυ της 31ης Μαϊου 2009, μάρτυρες που έφευγαν από την επιχείρησή τους έχοντας αναλάβει δεξίωση, είδαν τον 70χρονο να ασελγεί σε βάρος του 27χρονου τότε ΑμεΑ, ο οποίος είχε με διάγνωση 67% αναπηρία, ενώ ήταν γνωστό και στο χωριό.

Ο 70χρονος διατηρούσε τότε ακόμα το περίπτερό του και σύμφωνα με τα όσα διηγήθηκαν οι μάρτυρες, αλλά και το ίδιο το θύμα, ο περιπτεράς έδωσε στον 27χρονο μία μπύρα και στη συνέχεια τον οδήγησε πίσω από το περίπτερό του, όπου και προχώρησε σε συνουσία. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν νοείται «βιασμός» η συνουσία με «άτομο μειωμένης αντίληψης», αφού αυτό δεν έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί.

Στο περίπτερο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μάρτυρες είδαν μπροστά στα μάτια τους το έγκλημα και πήγαν αμέσως να το καταγγείλουν στην Αστυνομία της περιοχής. Ας σημειωθεί ότι η αστυνομία δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα, όπως προβλέπει ο νόμος από το 2002, καθώς φέρεται να ανέμενε να γίνει μήνυση και άφησε την υπόθεση... στο συρτάρι. Η οικογένεια του θύματος υπονόησε συγκάλυψη, κυρίως για τα όσα έγιναν στη συνέχεια.

Για συκοφαντική δυσφήμιση!

Ο κατηγορούμενος «έμαθε» από την Αστυνομία ότι έχει γίνει καταγγελία εναντίον του για την ασέλγεια, και προχώρησε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του καταγγέλλοντα το αδίκημα τον Δεκέμβριο του 2009! Ο καταγγέλλων δηλαδή, ως όφειλε το έγκλημα... βρέθηκε και κατηγορούμενος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δικαιοσύνη

Ακολούθησαν δικαστήρια σε πρώτο και δεύτερο βαθμό όπου ο μάρτυρας κρίθηκε αθώος, αφού τα όσα κατήγγειλε ίσχυαν και μετά τη λήξη του Εφετείου, το Δικαστήριο διαβίβασε την πραγματική υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος ΑμεΑ στον Εισαγγελέα, που προχώρησε σε ανάκριση. Το έγκλημα δηλαδή που έγινε το 2009 εξετάστηκε επί της ουσίας το... 2015!

Σε πρώτο βαθμό  70χρονος καταδικάστηκε με 8 χρόνια ποινή φυλάκισης και χτες στο Εφετείο κηρύχτηκε ξανά ένοχος, ενώ του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης. Έχει εκτίσει ποινή δύο χρόνων και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπλεκομένων, μόλις μεταφερθεί στην Τρίπολη θα αφεθεί... ελεύθερος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή