× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση Βλάττα

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του Επάρχου Λήμνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/8/2022

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση Βλάττα

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον παραιτηθέντα Έπαρχο Λήμνου Άγγελο Βλάττα - Λαμπρινό αναφέρουν πως δεν ήταν έκπληξη η παραίτηση του. Η συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη δεν ήταν ανέφελη, εδώ και πολύ καιρό.

Όμως η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν τα όσα έγιναν στην υπόθεση της συναυλία του Στέλιου Ρόκκου στην Λήμνο. Ο ίδιος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου, εξήγησε πως κατά την άποψη του δεν ήταν υπερβολικό το κόστος της συναυλίας. Ωστόσο θεωρούσε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Λήμνο δεν μπορούσαν να διαχειριστούν μια τόσο μεγάλη εκδήλωση. Το Επαρχείο της Λήμνου, είναι γνωστό, πως αντιμετωπίζει πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
 

Ο κ. Βλάττας ανέφερε, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, πως μετά το τέλος της συναυλίας αναγκάστηκε να μαζεύει αποτσίγαρα προκειμένου το επόμενο πρωί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λήμνου να βρουν το χώρο καθαρό. Άλλες πηγές, αναφέρουν πως πριν την συναυλία, ο Έπαρχος υποχρεώθηκε να κάνει τον οδηγό στον στενό συνεργάτη του Περιφερειάρχη και πρώην Βουλευτή Δημήτρη Βουνάτσο.

 
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αναφερόμενος στα έργα που αφορούν την Λήμνο, ευθέως ο κ. Βλάττας ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη καθαρισμού χειμάρρων καθώς τα χρήματα που έχει πάρει ως τώρα το Επαρχείο δεν αρκούν να γίνουν οι καθαρισμοί όλων των χειμάρρων του νησιού. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο παραιτηθείς Έπαρχος είχε θέσει κι άλλα αιτήματα για την χρηματοδότηση έργων, όμως δεν ικανοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.
 

Πολιτικά σενάρια πίσω από την παραίτηση

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου στην Μύρινα, ο κ. Βλάττας απέφυγε να ανακοινώσει την παραίτηση του και το έκανε μια μέρα μετά (Τρίτη 23 Αυγούστου). Ο ίδιος είπε πως δεν ήθελε η παραίτηση του να γίνει το αποκλειστικό θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επιθυμία του ήταν το Συμβούλιο να συζητήσει διεξοδικά τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νησί της Λήμνου. Ωστόσο η παραίτηση του είχε γίνει γνωστή από το πρωί της Δευτέρας στο σύνολο των μελών του Συμβουλίου.

Κατά την συνεδρίαση ο κ. Βλάττας και ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης είχαν έντονη φραστική αντιπαράθεση. Πολιτικοί κύκλοι της Μύρινας συνέδεσαν το επεισόδιο αυτό με την παραίτηση του κ. Βλάττα, καθώς φήμες τον θέλουν να διεκδικεί τον επόμενο χρόνο την εκλογή του ως Δημάρχου Λήμνου.
 
Τις επόμενες ημέρες ο κ. Βλάττας αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου και να εξηγήσει τις αιτίες που τον οδήγησαν στην παραίτηση.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»