× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ερώτηση Όλγας Κεφαλογιάννη στον υπ. Δικαιοσύνης για τον διορισμό Παγουτέλη

«Πώς διασφαλίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίσει απρόσκοπτα να διαφυλάττει και να προστατεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό;»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/9/2022

Ερώτηση Όλγας Κεφαλογιάννη στον υπ. Δικαιοσύνης για τον διορισμό Παγουτέλη

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, σχετικά με το διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, κατέθεσε η βουλευτής Α Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ.Κεφαλογιάννη είχε αντιδράσει έντονα σε αυτή την απόφαση με ανάρτηση της, κοινοποιώντας μάλιστα και τη διαμαρτυρία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, καθώς η συγκεκριμένη δικαστικός κατηγορείται ότι έχει εκφράσει στο παρελθόν αντισημιτικές απόψεις.

Η βουλευτής Α Αθήνας της ΝΔ δεν έμεινε όμως μόνο στην ανάρτηση, αλλά την ίδια ημέρα κατέθεσε και ερώτηση προς τον κ.Τσιάρα.

Στην ερώτηση της η κ.Κεφαλογιάννη αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Η χώρα μας έχει υιοθετήσει το ψήφισμα των Ορισμών Εργασίας της IHRA για τον Αντισημιτισμό και την Άρνηση του Ολοκαυτώματος, όπως άλλωστε καλούσε τα κράτη μέλη και τα όργανα και τους φορείς της Ένωσης το αρ. Β8-0383/2017 Ψήφισμα σχετικά με την καταπολέμηση του αντισημιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Στη συνεδρίαση όμως του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022 και κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Δικαιοσύνης, προήχθη στη θέση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, δικαστής που σύμφωνα με την από 2 Σεπτεμβρίου 2022 ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος είχε «μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Πώς διασφαλίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίσει απρόσκοπτα να διαφυλάττει και να προστατεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό;”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειωτέον ότι το Μαξίμου πάντως έχει καλύψει την κ. Παγουτέλη και τον κ.Τσιάρα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παρέπεμψε καταρχάς στην απάντηση της ίδιας της δικαστικού, προσθέτοντας ότι: “Η επιλογή της κ. Παγουτέλη στη Βουλή υπερψηφίστηκε όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από βουλευτές άλλων κομμάτων. Κατά την προαγωγή της στον Άρειο Πάγο δεν υπήρξαν ενστάσεις”.

Ο κ.Οικονόμου συνέχισε λέγοντας: “Σε κάθε περίπτωση, για την ελληνική κυβέρνηση είναι αυτονόητο ότι δε νοείται οποιαδήποτε προσέγγιση ρατσιστικού περιεχομένου ή μη αναγνώρισης και σεβασμού των δεινών που έχουν υποστεί οι Εβραίοι. Δε νομίζω ότι οι απόψεις αυτές εκφράζουν ούτε τη συγκεκριμένη δικαστικό”.

Η κ.Παγουτέλη σημειωτέον ότι θα συμμετέχει στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου, στο εδώλιο του οποίου θα καθίσουν στις 19 Σεπτεμβρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλος, και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή