× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περίεργη επίθεση Μουτζούρη σε Βαλσαμίδη, για το δρόμο Αμπελικό ‑ Σταυρός

«Ο Βαλσαμίδης έχει παρασυρθεί από την αλαζονεία της εξουσίας», λέει ο Μουτζούρης. «Ο κόσμος ξέρει το ήθος μου, ο Μουτζούρης είναι ο ορισμός της αλαζονείας» απαντά ο πρώην αντιπεριφερειάρχης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/9/2022

Περίεργη επίθεση Μουτζούρη σε Βαλσαμίδη, για το δρόμο Αμπελικό ‑ Σταυρός

Περίεργη έως ανεξήγητη θα χαρακτήριζε κανείς τη σφοδρή επίθεση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στον Περιφερειακό Σύμβουλο Θεόδωρο Βαλσαμίδη με αφορμή την επιστολή του τελευταίου για την επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου Αμπελικού - Σταυρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστολή Βαλσαμίδη, όπως και όλες άλλωστε οι παρεμβάσεις του συγκεκριμένου περιφερειακού συμβούλου, ήταν σε ήπιους τόνους χωρίς μομφές και έντονη αντιπολιτευτική διάθεση.

Η απάντηση Μουτζούρη, αντίθετα, και αυτό προκαλεί τεράστια εντύπωση στην παρούσα φάση  είναι σχεδόν εχθρική απέναντι στο Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον οποίον μάλιστα σε κάποιο σημείο αναφέρει ότι έχει παρασυρθεί από την αλαζονεία της εξουσίας και ότι αυτό δεν είναι καλός οδηγός για τη συνέχεια της πολιτικής του καριέρας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Θ. Βαλσαμίδης πολύ συχνά πραγματοποιεί παρεμβάσεις κυρίως για έργα της Περιφέρειας που είτε είναι σε εξέλιξη είτε προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, είναι η πρώτη φορά όμως που ο Περιφερειάρχης απαντά δημόσια και μάλιστα με αυτό το ύφος. 

Ειδικότερα ο Κώστας Μουτζούρης αναφέρει αναλυτικά στην απάντησή του στον πρώην αντιπεριφερειάρχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο νέο σκόπιμο επεισόδιο της αυτοπροβολής του απομονωμένου Περιφερειακού Συμβούλου Θοδωρή Βαλσαμίδη, (αυτή την φορά για το έργο της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Αμπελικού – Σταυρού) για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, σημειώνουμε τα εξής: 

Η βελτίωση της επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού είχε ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τίτλο «Βελτίωση επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού», συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000,00 € (στον οποίο περιλαμβάνονται τέσσερα υποέργα, ως εξής: το υποέργο της ομώνυμης εργολαβίας, το υποέργο των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων, το υποέργο των δαπανών ΟΚΩ και το υποέργο των δαπανών αρχαιολογίας).  

Η αναγκαστική απαλλοτρίωση κηρύχθηκε με την αριθ. 94/29-10-2020 (ΦΕΚ 765/19-11-2020) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δικάσιμος των απαλλοτριώσεων είναι στις 16-11-2022.

Αμέσως μετά η Περιφέρεια θα προχωρήσει την διαδικασία της δημοπράτησης προκειμένου το έργο να μπει στην τελική ευθεία υλοποίησης του.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε με την ανάθεση της μελέτης το 2007 και  η σημερινή Περιφερειακή Αρχή είναι εκείνη που το «τρέχει» ώστε να το υλοποιήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αναρωτηθούμε γιατί τόσα χρόνια  μεγάλα έργα που σήμερα προχωράνε και βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης είχαν βαλτώσει. Οι πολίτες έχουν και κρίση και αντίληψη. 

Είναι  προφανές πως ο κ. Βαλσαμίδης  έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κάθοδο του στις επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση. Κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του φυσικά.

Αυτό που δεν είναι ωστόσο δικαίωμα του είναι η απαξίωση, τα «κατόπιν ενεργειών μου»  και οι «υποδείξεις» προς την  Περιφερειακή Αρχή για έργα που επί θητείας του ήταν στα συρτάρια και βγήκαν προεκλογικά και μόνο.  Η αλαζονεία της εξουσίας, η οποία τον είχε κυριεύσει και τον είχε φτάσει να μιλά και να συμπεριφέρεται με πολιτική έπαρση δεν είναι καλός οδηγός για την συνέχεια της πολιτικής του καριέρας εάν επιθυμεί». 

Άμεση ήταν ωστόσο η απάντηση του Θεόδωρου Βαλασμίδη ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook σημειώνει πως με έκπληξη ενημερώθηκε για την επίθεση Μουτζούρη εναντίον του ενώ προσθέτει ότι το πολιτικό του ήθος είναι γνωστό εδώ και 16 χρόνια που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση. 

«Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερώθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο για την επίθεση του κ. Περιφερειάρχη στο πρόσωπο μου με αφορμή την πρόταση που κατέθεσα για την επίσπευση της δημοπράτησης του έργου Αμπελικό - Σταυρός. Τι να πει κανείς ..
16 χρόνια έχω την ιδιαίτερη τιμή να υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού με την στήριξη των συμπολιτών μου. Τόσο όταν κατείχα θέση ευθύνης, όσο και όταν ήμουν στην αντιπολίτευση προσπάθησα να συμβάλω πάντα δημιουργικά για να υλοποιηθούν έργα και  δράσεις στον τόπο μας. Ευτυχώς ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε.
Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τα έργα που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αυτά που προγραμματίσαμε και βρήκε ώριμα η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, καθώς και τι απ' όλα αυτά υλοποιείται σήμερα,  μακάρι να υλοποιηθούν όσα προετοιμάσαμε θα πω, τίποτα άλλο. 
Με τη σημερινή αφορμή θα πω μόνο ότι είναι η πολλοστή φορά στα 3 χρόνια θητείας της παρούσας Περιφερειακής Αρχής που δεν πήρα ποτέ απάντηση σε ότι πρόταση κατέθεσα. Ίσως αυτό να είναι και ο ορισμός της αλαζονείας της εξουσίας. 
Ανταποκρινόμενος στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι ενεργός και  να μάχομαι πάντα για την πρόοδο του ευλογημένου αυτού τόπου απ' όποια θέση βρίσκομαι».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ