× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιτυχημένο το φεστιβάλ ΚΝΕ ‑ Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς υπογράμμισε πως «με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να γράψει το δικό του σενάριο για να πέσουν τίτλοι τέλους στην σημερινή βαρβαρότητα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2022

Επιτυχημένο το φεστιβάλ ΚΝΕ ‑ Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στη Μυτιλήνη, το Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, με μεγάλο αριθμό κατοίκων του νησιού συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης πολιτικές και πολιτιστικές. «Η μεγάλη συμμετοχή και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, απέδειξε ότι ο λαός και η νεολαία της Λέσβου, δε θα χαρίσουν έναν «εύκολο» χειμώνα σε όσους τους καλούν να μείνουν απαθείς και να συμβιβαστούν με την ακρίβεια, τη φτώχεια και τους πολέμους» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΚΝΕ Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την συζήτηση: «Η αλήθεια για την Μικρασιατική καταστροφή. 100 χρόνια μετά συμπεράσματα και διδάγματα».

Την παρουσίαση του βιβλίου «1922 - Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», της «Σύγχρονης Εποχής»,  έκανε ο Στρατής Δουνιάς μέλος του τμήματος Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπή του ΚΚΕ. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία με φωτογραφική παρουσίαση από τον Γιώργο Κατσούπη, νοσηλευτή MSc «Άφιξη, υγειονομική περίθαλψη και εγκατάσταση των προσφύγων στη Μυτιλήνη» με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τους πρόσφυγες στην Μυτιλήνη.


Αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα SYNGYRIA που ταξίδεψε το κοινό με μικρασιάτικους ρυθμούς, αγαπημένα Σμυρναίικα τραγούδια καθώς και σκοπούς από όλα τα νησιά του Αιγαίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής ξεκίνησαν με χαιρετισμό από τον αριστούχο μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ και μέλος της ΚΝΕ Γιάννη Στόϊκο ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο αγώνα που δίνουν οι μαθητές απέναντι σε όλα τα εμπόδια που τους βάζει το σχολείο της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και κάλεσε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως αποτελέσματος μετά τις πανελλήνιες, να έχουν το κεφάλι ψηλά, κρατώντας το πιο σημαντικό μάθημα, αυτό του αγώνα, της διεκδίκησης και της αμφισβήτησης.


Κεντρικός ομιλητής του Φεστιβάλ ήταν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ανέδειξε τη ξεχωριστή σημασία του φετινού φεστιβάλ με φόντο τις κρίσιμες στιγμές που ζούμε.


Αναφέρθηκε στην ανάγκη ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία να μετατρέψουν την δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους σε ένα ρωμαλέο πανελλαδικό κίνημα σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη και χωριό. Να δώσουν την απάντησή τους στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. Κάλεσε τον λαό να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και υπογράμμισε «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κ. Παρασκευάς επισήμανε: «Οι εφοπλιστές βγάζουν δισεκατομμύρια μεταφέροντας το πανάκριβο LNG. Γιατί τελικά μέσα από την προσπάθεια χειραγώγησης του λαού αυτό που θέλουν να κρύψουν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΜΕΡΑ25 είναι η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των καπιταλιστών, με την ενέργεια πανάκριβο εμπόρευμα, με τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» και της «απελευθέρωσης της ενέργειας». Γιατί τελικά όλοι τους υπερασπίζονται τον κόσμο αυτόν που είναι γεμάτος από φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, πολέμους».

Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ  ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζονται πως «με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να γράψει το δικό του σενάριο για να πέσουν τίτλοι τέλους στην σημερινή βαρβαρότητα. Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα και σχέδιο, παλεύει για την κοινωνία που την εξουσία θα την έχει η εργατική τάξη, τον σοσιαλισμό που αποτελεί την μόνη ρεαλιστική απάντηση στον 21ο αιώνα».


Αμέσως μετά η Μελίνα Κανά, ο Αλέξανδρος Κτιστάκης και η ορχήστρα τους, ξεσήκωσαν το κοινό, με μια μοναδική συναυλία με πολλά αγαπημένα αλλά και νέα τραγούδια. Το πρόγραμμα έκλεισε με συναυλία των RAD Music International, που για άλλη μια φορά έκαναν μικρούς και μεγάλους να χορεύουν σε ρυθμούς από όλο τον κόσμο.


Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μετά το τέλος των εκδηλώσεων, παρέδωσαν το Πάρκο σε άριστη κατάσταση.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες