× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μαραθώνιος Ιδεών Τοπικής Ανάπτυξης» από την ΕΤΑΛ

Με τη συνεργασία των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Νότιας Καλιφόρνιας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/10/2019

«Μαραθώνιος Ιδεών Τοπικής Ανάπτυξης» από την ΕΤΑΛ

Με όραμα μια ανάπτυξη που καλύπτει τις ανάγκες του παρόντος για την πλανήτη μας χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, ένα μικτό σχήμα από τουλάχιστον 30 φοιτητές και 4 Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος και το University of Southern California Viterbi School of Engineering ένα από τα μεγαλύτερα Νότιας Καλιφόρνια συναντώνται σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα, σε ένα καινοτόμο πείραμα στη Λέσβο στις 18 Οκτωβρίου 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δράση διοργανώνεται από την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, ΕΤΑΛ Α.Ε. και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος - μάθημα "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ". Αποτελεί μια προσπάθεια εμψύχωσης της τοπικής κοινότητας της Λέσβου, μια δράση μεταφοράς γνώσης κάτω από την φιλοσοφία του "LEADER/CLLD" και τις αρχές της ανελικτικής προσέγγισης στην χωρική ανάπτυξη.

Το πρώτο «Designathon» μεταξύ της Ελληνικής και Αμερικανικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας, υπερβαίνει την απλή συνεργασία 2 Πανεπιστημίων, φέρνει κοντά την ακαδημαϊκή γνώση και την πράξη - επιχειρηματικότητα με πυξίδα τις αρχές της καινοτομίας και αειφόρου ανάπτυξης.

Τριάντα τουλάχιστον φοιτητές θα παρουσιάσουν το απόγευμα της Παρασκευής 18.10.2019 (17:30) στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (παρουσίαση ανοικτή στο κοινό), πρακτικές ιδέες και προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την Λέσβο με την καθαρή ματιά των νέων που θα είναι αποτέλεσμα κοινής δουλειάς ένας αγώνα δόμου ιδεών για 8 ώρες.!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα τεκμηριώσουν σε όλους μας ότι το σχολείο δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από τη ζώσα πραγματικότητα και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Η Λέσβος αντιμετωπίζει πολύπλευρες όχι μόνο τοπικές αλλά και διεθνείς προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, οικονομική κρίση, περιφερειακότητα, νησιωτικότητα, προσφυγικό/μεταναστευτικό, περιβαλλοντικές επιπτώσεις και διαχείριση, εικόνα της περιοχής και η θέση της σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Η φιλόξενη Λέσβος καλωσορίζει για ακόμη μια φορά το USC και κάθε προσπάθεια που οδηγεί στην καινοτομία και ανάπτυξη.

Το "Designathon", μεταξύ των δύο πανεπιστημίων έχει την υποστήριξη πολλών φορέων όπως του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Δήμου Μυτιλήνης, του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Ε.Υ.Δ. ΕΠΑΛΘ 2014-2020 στο πλαίσιο της καινοτομίας για τις παράκτιες περιοχές και την τοπική ανάπτυξη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή