× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αναδιατάσσεται το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Τα νέα δεδομένα Covid αλλάζουν την περίθαλψη των νοσούντων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/10/2022

Αναδιατάσσεται το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σύμφωνα με τις νέες επικαιροποιημένες οδηγίες του υπουργείου Υγείας  και αφού ελήφθησαν υπόψιν τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα για την Covid-19, και την ανάγκη για σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών που πάσχουν από όλο το φάσμα των λοιπών νοσημάτων, καθίσταται απαραίτητη η προσαρμογή λειτουργίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στα νέα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στόχος μας είναι η αναδιάταξη χώρων και ανθρώπινων πόρων για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των μη Covid περιστατικών και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η σωστή και ολοκληρωμένη περίθαλψη των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19» εξηγεί ο πρόεδρος και διοικητής του Βοστανείου, Γιώργος Καμπούρης.

Επέρχονται οι παρακάτω αλλαγές:

  • Ασθενείς Covid που χρήζουν ειδικής θεραπείας, νοσηλεύονται σε κλινική Covid.
  • Σε περίπτωση που ασθενής είναι μεν θετικός για τον SARS-CoV-2  αλλά δεν έχει κλινικά και εργαστηριακά  ευρήματα συμβατά με νόσο COVID-19 ή έχει αλλά είναι εξαιρετικά ήπια και δεν χρήζει ειδικής θεραπείας  τότε δεν μεταφέρεται σε Κλινική COVID  αλλά παραμένει στην Κλινική του (Καρδιολογική, Παθολογική , Ορθοπεδική, Χειρουργική κλπ).
  • Σε περίπτωση ανίχνευσης περισσοτέρων του ενός κρουσμάτων στην ίδια Κλινική, επιτρέπεται η συννοσηλεία τους στον θάλαμο απομόνωσης (cohorting).
  • Οι ασθενείς με ήπια λοίμωξη  SARS-CoV-2 , που δεν χρήζουν θεραπείας και νοσηλεύονται στον θάλαμο απομόνωσης της κλινικής αλλά είναι υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID-19  μπορεί να τους χορηγηθεί πρώιμη προληπτική θεραπεία εντός του θαλάμου απόμόνωσης όπου νοσηλεύονται και χωρίς να μεταφερθούν σε κλινική COVID.
  • Σε περίπτωση που έχει προγραμματιστεί τακτικό χειρουργείο και ο ασθενής εμφανίσει θετικό εργαστηριακό έλεγχο για SARS-CoV-2  χωρίς συμπτώματα ή εργαστηριακά ευρήματα νόσου Covid-19 , το χειρουργείο αναπρογραμματίζεται και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του τηρώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Τα επείγοντα χειρουργεία σε ασθενείς με θετικό εργαστηριακό έλεγχο για   SARS-CoV-2  δεν αναβάλλονται αλλά διενεργούνται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου.
  • Ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, θα πρέπει να αναφέρουν αν παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, ώστε να λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα (παροχή μάσκας, ειδικός χώρος αναμονής-εξέτασης).
  • Εξωτερικοί ασθενείς που δεν χρειάζονται νοσηλεία και δεν δύνανται να λάβουν δια του στόματος αντιϊκή αγωγή, αλλά χρειάζονται πρώιμη (προφυλακτική) θεραπεία με ενδοφλέβια αγωγή,  δύνανται να την λαμβάνουν στο Νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Οι ασθενείς με ήπιες εκδηλώσεις οξείας αναπνευστικής λοίμωξης, παρακαλούνται να παραμένουν σπίτι τους και να επικοινωνούν με τον προσωπικό ιατρό τους, ώστε το Νοσοκομείο να παραμείνει επικεντρωμένο στην αντιμετώπιση των σοβαρών περιστατικών που θα χρήζουν ειδική εκτίμηση και νοσηλεία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες με τον Γιάννη Ζαφειρίου, παραχώρησαν συνέντευξη η Ζήνα Κακναβάτου γενική ιατρός-Διευθύντρια του ΕΣΥ και η Γιάννα Χωριανοπούλου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη Μυτιλήνη

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 28 και 29 Ιουνίου 2024
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εκλογές στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Ενωτικής Κίνησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Διαχρονικός αγώνας για τους Αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αφορμή την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στα χωριά της Γέρας

Μια αξιόλογη δράση διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, το Μουσείο φυσικής ιστορίας, το Μουσείο Βρανά και ο Παγγεραγωγικός Σύλλογος
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και λοιπών ταμείων

Από 15 έως τις 19 Μαίου σε Μυτιλήνη και χωριά της Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Νέος εξοπλισμός στο μικροβιολογικό του Βοστάνειου

Το νοσοκομείο της Μυτιλήνης απέκτησε νέο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα το επιτρέπει ταυτόχρονα έλεγχο για βακτήρια, ιούς, ζυμομύκητες και παράσιτα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λέσβο για κατοχή ναρκωτικών

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δυο τροχαία με τραυματίες

Σε δρόμους της Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πανελλήνιες: Αγχος, ζαλάδες και… διαταραχές

Των ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΙΡΟΥ, μαθητών και Ανιχνευτών Μυτιλήνης*
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εξοπλισμό προβολών και ήχου απέκτησε το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Πρόκειται για δωρεά του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης».