× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Λέσβο

Στις 12 το μεσημέρι το «Ν» θα μεταδώσει ζωντανά τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση από την προκυμαία της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/10/2022

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Λέσβο

Με τη μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, στην προκυμαία της Μυτιλήνης  κορυφώνονται σήμερα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίς το πρωί οι καμπάνες της πόλης σήμαναν χαρμόσυνα ενώ στις 8 πραγματοποιήθηκε η έπαρση της στρατιωτικής σημαίας, στο χώρο του Παλιού Λιμεναρχείου  με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος της 98 ΑΔΤΕ. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Μυτιλήνης

- 10.30 το πρωί  Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το τέλος της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τη κα Μανιάτη Ελένη, εκπαιδευτικό του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης.

-11.30 το πρωί : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου, το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή, το Δήμαρχο Μυτιλήνης, την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον Περιφερειακό Δ/ντη Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου, τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες οργανώσεων των Αποστράτων Αξιωματικών, τον πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου, εκπρόσωπο των αποστράτων ελληνικής αστυνομίας, εκπρόσωπο εφέδρων καταδρομέων Νομού Λέσβου, εκπροσώπους Αναπήρων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης, συλλόγους, οδηγούς, προσκόπους, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, εκπροσώπους κομμάτων.Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.Εθνικός Ύμνος.

- 12 το μεσημέρι:  Θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία κοινή παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αντιπροσωπειών τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Επαγγελματικών Σχολών, εθελοντικών οργανώσεων, οδηγών και προσκόπων μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής καθ' όλη τη διάρκεια της παρελάσεως.Μετά το πέρας της παρέλασης χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.Παρακαλούμε η χρονική διάρκεια να τηρηθεί αυστηρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6:15 το απόγευμα: Υποστολή της σημαίας με συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος της 98 ΑΔΤΕ.

Ανάλογες εκδηλώσεις με μαθητικές παρελάσεις και κατάθεση στεφανιών θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις κοινότητες του νησιού μας με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη προερχόμενο από Ψαρά
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια