× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΡΙΖΑ: Η απεργία να γίνει αφετηρία για πολιτική αλλαγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου καλεί τους εργαζόμενους και το λαό σε συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2022

ΣΥΡΙΖΑ: Η απεργία να γίνει αφετηρία για πολιτική αλλαγή

Η απεργία της 9ης Νοεμβρίου μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την πολιτική αλλαγή στη χώρα, αυτό υποστήριξαν τα στελέχη του Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που το απόγευμα της Δευτέρας παραχώρησαν συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Κάλεσαν τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Λέσβου να δώσουν δυναμικά το παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στην Μυτιλήνη και την Καλλονή. Παράλληλα υπογράμμισαν πως το μήνυμα αντίδρασης στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πρέπει να σταλεί και στους τοπικούς υποστηρικτές αυτής της πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συντονιστής της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σταύρος Καραβασίλης, ανοίγοντας την συνέντευξη τύπου, τόνισε πως θα συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει, στις 9 Νοεμβρίου, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11.00 το πρωί, με όλα τα μέλη και τους φίλους του, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Τόνισε πως η απεργία, που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιείται σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι βιώνουν μια ζοφερή κατάσταση. Χαρακτήρισε «κυβερνητική κοροϊδία» το καλάθι του νοικοκυριού αλλά και τα «δήθεν επιδόματα» που δίνει η κυβέρνηση στηρίζοντας την κοινωνία και τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα έχουμε μια κλοπή 1,8 δις ευρώ για το χατήρι του «καρτέλ της ενέργειας».

Ο κ. Καραβασίλης επισήμανε πως η απεργία της 9ης Νοεμβρίου είναι μια ευκαιρία να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα αντίθεσης στην πολιτική της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα που εκτός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να σταλεί και σε όσους υπηρετούν αυτή την πολιτική στη Λέσβο. Θύμισε πως μόλις τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης έδωσε νέες υποσχέσεις για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Όμως εδώ και 3 χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πληρώσει έγκαιρα το μεταφορικό ισοδύναμο και οι υποσχέσεις που δίνονται έχουν διαψευστεί κατ΄ επανάληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου καυτηρίασε την μη συμμετοχή στην απεργία ανθρώπων που εκπροσωπούν εργατικά σωματεία και επαγγελματικούς φορείς που ταυτόχρονα είναι υποστηρικτών της κυβερνητικής πολιτικής στη Λέσβου. Κατά την άποψη του η επιτυχία της απεργίας της 9ης Νοεμβρίου είναι ένα πρώτο βήμα για την υπάρξει «μία ουσιαστική πολιτική αλλαγή στον τόπο». Διότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να επιβιώσουν με την «αισχρή επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης»

Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λέσβου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Κωνσταντίνος Καρατόλιος επισήμανε πως η απεργία θα πρέπει να είναι ένας πολιτικός σεισμός και το μήνυμα των απεργών να φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και τα μέλη της κυβέρνησης. Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν κατανοεί τις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού. Είπε πως ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 12%, όμως κάτω από αυτό το ποσοστό κρύβονται πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών σε βασικά ήδη κατανάλωσης, που τα πιο αδύναμα λαϊκά στρώματα, ξοδεύουν το μεγαλύτερο κομμάτι του εισοδήματος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο ο κ. Καρατόλιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διάλυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και για την δημιουργία μιας εργασιακής ζούγκλας. Υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει μια σειρά μέτρων για να αναχαιτιστεί η ενεργειακή ακρίβεια. Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνεται η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, η μείωση των φόρων στα καύσιμα και τα τρόφιμα. Άλλα μέτρα που προτίθεται να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση είναι επαναφορά και ενδυνάμωση του Σώματος των Επιθεωρητών Εργασίας, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τιμαριθμική αναπροσαρμογή για τους μισθούς και τα ημερομίσθια των εργαζομένων.

Ο κ. Καρατόλιος χαρακτήρισε υποκριτικό η κυβέρνηση να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος των παραπάνω μέτρων και τόνισε πως είναι ένα πρόγραμμα πλήρως κοστολογημένο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για απευθείας αναθέσεις συμβάσεων 10 δις ευρώ. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στην Μυτιλήνη και την Καλλονή στις 9 Νοεμβρίου.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Στρατής Μπουλμπούλης σημείωσε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους, καθώς παραμένουν καθηλωμένοι από το 2010. Ανέφερε πως πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, που πληρώνουν στεγαστικά δάνεια, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, επειδή έχουν αυξηθεί τα επιτόκια. Υπογράμμισε πως πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ και να γίνουν προσλήψεις υπαλλήλων και να μην καλύπτονται οι ανάγκες του δημοσίου με νέες στρατιές συμβασιούχων. Επίσης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος, κάτι που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο κ. Μπουλμπούλης όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές κάλεσε σε συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου