× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο συζητά για τη δακοκτονία

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στα γραφεία του Παραρτήματος Αιγαίου, στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή γεωπόνων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2022

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο συζητά για τη δακοκτονία

Την περασμένη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στα γραφεία του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ με πρωτοβουλία του Προέδρου της Διοικούσας Παναγιώτη Κατσαβέλλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση Γεωπόνων με θέμα τη δακοκτονία στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δ/ντης Δακοκτονίας και Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου κ. Λαγουτάρης, οι Επόπτες Δακοκτονίας και οι Τομεάρχες Δακοκτονίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δακοκτονία και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοκαλλιέργεια.

«Αξίζει να τονιστεί, γράφει η ανακοίνωση,  ότι σε κάθε Τομέα, όπως αναφέρθηκε από τους Τομεάρχες, υπάρχουν επιμέρους θέματα, που αντιμετωπίζονται με εξειδικευμένη επιστημονική διαχείριση, όπου αυτό είναι εφικτό και εφόσον είναι εντός του πλαισίου του προγράμματος Δακοκτονίας, όπως αυτό ορίζεται από το ΥΠΑΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ασφαλώς και το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής χρονιάς είναι η παρατεταμένη ανομβρία, που δυστυχώς συνεχίζεται και επιφέρει μείωση της αναμενόμενης παραγωγής. Αναφέρθηκαν επίσης τα θέματα της περιορισμένης χρηματοδότησης του έργου της δακοκτονίας, των διαθέσιμων εγκεκριμένων εντομοκτόνων, των επιπτώσεων στην παραγωγή των υπόλοιπων εχθρών και ασθενειών της ελιάς, της ανάγκης αντιμετώπισης της λειψυδρίας με έργα υποδομής, της αύξησης του αριθμού των βιολογικών ελαιοκτημάτων, της εισαγωγής νέων τεχνολογιών.

Τέλος στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι το έργο της δακοκτονίας αποτέλεσε για άλλη μια φορά αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα προβλήματα που αφορούν στο πρόγραμμα της καταπολέμησης του δάκου της ελιάς είναι διαχρονικά και τείνουν να γίνονται περισσότερο σύνθετα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Κατά συνέπεια απαιτείται περισσότερο από ποτέ ανάληψη ευθύνης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συνεργασία τους με τους εντεταλμένους για το έργο αυτό επιστήμονες Γεωπόνους κι όχι στείρα αμφισβήτηση των επιστημονικών μεθόδων που εφαρμόζονται, των στατιστικών στοιχείων και των επίσημων αποτελεσμάτων. Προς αυτή τη κατεύθυνση το Παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για περαιτέρω συζήτηση και συνεργασία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Παράρτημα Αιγαίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά