× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στα χωριά του Πλωμαρίου η Εριφύλη Χιωτέλλη

Συνεχίζει τις επισκέψεις με στελέχη της «Πυξίδας»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2019

Στα χωριά του Πλωμαρίου η Εριφύλη Χιωτέλλη

Συνεχίζει τις επισκέψεις της η Δημοτική μας Παράταξη “Με Πυξίδα Τον Πολίτη” στις Κοινότητες της περιοχής Πλωμαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, η Χιωτέλλη Εριφύλη συνοδευόμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους Βασιλική Ανδρεαδέλλη και Δημήτρη Μαλλιαρό και μέλη της Παράταξης, επισκέφτηκε το κοινοτικό συμβούλιο του Παλαιοχωρίου.

Συναντήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο Παλαιοχωρίου με την Πρόεδρο Σοφία Κακλαμάνου, τους Τοπικούς Συμβούλους Πάμελα Καλαϊτζή και Γιώργο Παπουτσάνη και κατοίκους του χωριού.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Κίνηση αναφέρει ότι «για μια ακόμα φορά έγινε φανερό το σοβαρό πρόβλημα με την αγροτική οδοποιία, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και αυτού του χωριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και αυτές οι ελάχιστες παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης καθυστερούν αφού δεν υπάρχει προγραμματισμός και συνεννόηση. Έτσι οι πρόεδροι των κοινοτήτων βρίσκονται σε αναμονή και κανείς δεν τους λέει πότε θα έρθει και η σειρά τους.

Ένα άλλο πρόβλημα στο οποίο αναφέρθηκαν τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου είναι οι μικρές χωματερές που έχουν δημιουργηθεί από σκουπίδια και μπάζα που πετάνε ασυνείδητοι, και ζητούν την παρέμβαση του Δήμου.

Παράπονα εξέφρασαν ακόμη για τον τρόπο συλλογής των απορριμμάτων που προορίζονται για ανακύκλωση αφού όπως μας είπαν αυτά αδειάζονται στο απορριμματοφόρο μαζί με τα άλλα σκουπίδια με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η ανακύκλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα έντονο είναι στο χωριό το πρόβλημα με τα ετοιμόρροπα κτήρια καθώς πολλά από αυτά είναι έτοιμα να γκρεμιστούν, κατάσταση που επιδεινώθηκε μετά το σεισμό του2017 .

Σε πολύ άσχημη κατάσταση, με σοβαρές ρωγμές και χωρίς να έχει ελεγχθεί από τη ΔΑΕΦΚ, σύμφωνα με την πρόεδρο, βρίσκεται και το κτήριο της κοινότητας και είναι άμεση η ανάγκη παρεμβάσεων.

Με τη σειρά μας αφού ακούσαμε τα προβλήματα της κοινότητας, ενημερώσαμε τους κοινοτικούς συμβούλους για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να καταρτίσουν το πρόγραμμα των έργων που έχει ανάγκη το χωριό τους καθώς και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα επικίνδυνα κτίρια του χωριού ενημερώσαμε το κοινοτικό συμβούλιο πως πρέπει να γίνει αίτηση στην Πολεοδομία για χαρακτηρισμό τους ως επικίνδυνα ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Επίσης από τις επισκέψεις μας στις Κοινότητες όλου του Δήμου μέχρι σήμερα, έχει προκύψει η ανάγκη γραμματειακής υποστήριξης των κοινοτικών συμβουλίων, για να
μπορέσει η λειτουργία τους να είναι ομαλή.

Δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε τις αποφάσεις των Κοινοτήτων στο δημοτικό Συμβούλιο και να μεταφέρουμε τα ερωτήματα που μας έθεσαν οι κοινοτικοί σύμβουλοι και οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που μας γνωστοποιήθηκαν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»