× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τραγούδησαν και μίλησαν για τη νεολαία της Ευρώπης

Με επιτυχία η εκδήλωση από τη γαλλική πρεσβεία, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Europe Direct

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2022

Τραγούδησαν και μίλησαν για τη νεολαία της Ευρώπης

Στον απόηχο του Ευρωπαϊκού έτους 2022, η γαλλική πρεσβεία, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Europe Direct διοργάνωσαν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου φόρουμ για το Ευρωπαϊκό έτος Νεολαίας, και για τη σημερινή κατάσταση ως έχει στο χώρο της ΕΕ, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον Ελλαδικό terrain των νέων, τους στόχους, τα προτζεκτ, τις συμμετοχές και βλέψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Δύναμη η Φωνή σου. Η σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση του μέλλοντος» και έγινε με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης.

Μίλησαν η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκης, ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πάνος Γρηγορίου, ο πρώην πρύτανης Ανδρέας Τρούμπης και ο Δρ Κοινωνιολογίας, Πάνος Τσουκαρέλλης,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύεται και από την χρονική στιγμή στην οποία η ανθρωπότητα αλλά και η Ευρώπη διέρχονται μέσα από σοβαρότατες κρίσεις και ο ρόλος της νεολαίας καθίσταται καθοριστικός» εξηγεί η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας, Σοφία Μπαρουτσάκη- Τσιριγώτη. Μελοποιημένη ποίηση είχε προετοιμάσει ο Νίκος Τσιριγώτης.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί! Εξ ’ου ο τίτλος του φορουμ δίνοντας έμφαση στην δύναμη που μπορεί να έχει η φωνή του κάθε νέου όταν ενωθεί με τους υπολοίπους νέους και την γνώση, πείρα, εμπειρία των μεγαλύτερών, έτοιμοι να αφουγκραστούν και να ενδυναμώσουν την φωνή τους για να προχωρήσουμε με εμπιστοσύνη και ελπίδα στη νέα εποχή. Το 2022 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, που αναδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος – πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού, πιο βέβαιου. Η Ευρώπη θα πρέπει να ατενίσει το μέλλον με την νεολαία και με στόχο μια δίκαιη, ανοιχτή κοινωνία με κοινωνική ευημερία που θα διέπετε από τις αρχές της ελευθερίας και της ειρήνης, « oρτοι για το θρίαμβο της Αλήθειας μ ‘οδηγό την Αρετή » Κώστας Βάρναλης: Ύμνος της Νιότης. Στο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο και μορφωτικό επίπεδο, οι νέοι Ευρωπαίοι έχουν κεντρική και σημαντική θέση. Στο τέλος της αιχμηρής και διεισδυτικής μας συζήτησης, οι ερμηνείες των μελοποιημένων ποιημάτων από μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους νέους θα μιλήσουν στην καρδιά, στο μυαλό δίνοντας τα δικά τους αγγίγματα μιας επίπλαστης κοινωνικής πραγματικότητας όπως ήθελε ο Ο. Ελύτης:

…..Παραλαμβάνεις απ’ τους Διες τον κεραυνό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ο κόσμος σου υπακούει. Εμπρός λοιπόν

Από σένα εξαρτάται. Τάχυνε την αστραπή («Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΣ»)»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ