× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βγαίνει η άδεια λειτουργίας στο Κλειστό Νεάπολης!

Επίσκεψη πολιτικού μηχανικού του Δήμου Μυτιλήνης στην αθλητική εγκατάσταση, εύρεση ενός... ξεχασμένου ΦΕΚ από το 2017 και αξιοποίηση του κονδυλίου €350.000 για ανακαίνιση

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 4/11/2019

Βγαίνει η άδεια λειτουργίας στο Κλειστό Νεάπολης!

Μπορεί να... άργησε ο Δήμος Μυτιλήνης, αλλά δείχνει πως η «μηχανή» του παίρνει μπρος αναφορικά με το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και τις αναγκαίες εργασίες που επιβάλλεται να γίνουν εντός του, ώστε να αποκτήσει και επίσημα, μετά από τόσα χρόνια, άδεια λειτουργίας και να ξεκινήσουν τα επίσημα πρωταθλήματα στα αθλήματα σάλας. Δεν πέρασαν πάρα μόνο λίγες ώρες από το πρωινό δημοσίευμα του «Ν» για το θέμα και ήδη άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτες πληροφορίες για το θα επακολουθήσει τις προσεχείς μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Κλειστό Νεάπολης, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Βάλεση που θα αναλάβει την προεδρία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, βρέθηκε σήμερα και πολιτικός μηχανικός του Δήμου, που θα «τρέξει» τις διαδικασίες για να βγει η άδεια λειτουργίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ν», ακόμα και εντός της εβδομάδας είναι πιθανό να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της διαδικασίας και η αθλητική εγκατάσταση να αποκτήσει επισήμως την πολυπόθητη άδεια.

Στη δημοτική αρχή ανακάλυψαν ένα... ξεχασμένο ΦΕΚ με το Νόμο 4479 από τις 29 Ιουλίου του 2017 (!), το οποίο αν δεν φώναζαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα αθλητικά σωαμτεία και οι τοπικές επιτροπές μπάσκετ - βόλεϊ, δεν θα είχε κανείς ιδέα ότι υπήρχε ουσιαστικά μπροστά στα μάτια τους! Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο Νόμο, επιτρέπεται στον εκάστοτε Δήμο να προχωρήσει με τις υπηρεσίες του στην έκδοση άδειας λειτουργίας με σχετικά εύκολες διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και κατόπιν επικοινωνίας με τον Αντιδήμαρχο Τενχικών Έργων Στρατή Τζιμή, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί το κονδύλι των €350.000 που προϋπήρχε, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την ανακαίνισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το ρεπορτάζ του «Ν», μάλιστα, προκύπτει πως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στη Λέσβο εκπρόσωπος της εταιρείας που είχε κατασκευάσει το 1992 το παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της φθοράς που έχει υποστεί και να εισηγηθεί είτε συντήρηση είτε καθολική αλλαγή, ενώ υπάρχει η σκέψη να επισκεφθεί και το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο ΕΠΑΛ, στα Υφαντήρια, ώστε να αναζητηθεί φόρμουλα δημιουργίας σιδηροκατασκευής, με την οποία θα μετατραπεί σε κλειστή αθλητική εγκατάσταση.

Κάτι κινείται λοιπόν και στον Δήμο Μυτιλήνης, αν και χρειάστηκε οι άνθρωποι του μπάσκετ και του βόλεϊ να «θυσιάσουν» μεγάλο μέρος, χρονικά, της αγωνιστικής περιόδου προκειμένου να δουν επιτέλους τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες αγωνίζονται, να μπαίνουν σε προτεραιότητα από τη δημοτική αρχή προς βελτίωσή τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ