× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι γίνεται με το Κλειστό Νεάπολης και τα ανοικτά γήπεδα;

Τα πρωταθλήματα σάλας παραμένουν σε αναστολή, επ' αόριστον, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου προχώρησε σε μακροσκοπικούς ελέγχους, αλλά ο Δήμος Μυτιλήνης καθυστερεί

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 4/11/2019

Τι γίνεται με το Κλειστό Νεάπολης και τα ανοικτά γήπεδα;
Φωτογραφία | SportLesvos.gr

Αρχές Νοεμβρίου και για πρώτη φορά στα χρονικά τα πρωταθλήματα μπάσκετ και βόλεϊ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα στη Λέσβο, αφού οι Τοπικές Επιτροπές των δύο ομοσπονδιών έχουν προχωρήσει σε επ' αόριστον αναβολή τους. Αιτία; Το γεγονός πως ακόμα και σήμερα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους προς τον Δήμο Μυτιλήνης, δεν έχουν προχωρήσει οι έλεγχοι που ζητήθηκαν στη διάρκεια της διπλής ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, μεταξύ των εκπροσώπων των αθλημάτων μπάσκετ - βόλεϊ και της δημοτικής αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την απόφαση των δύο Τοπικών Επιτροπών, τα πρωταθλήματα αναστέλλονται επ' αόριστον μέχρι να πάρουν στα χέρια τους τα επίσημα έγγραφα για την άδεια καταλληλότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης, καθώς και για τις αυτοψίες στα ανοικτά γήπεδα της πόλης και των χωριών.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στο γραφείο του αντιδημάρχου κ. Στρατή Τζιμή, μέσα Οκτώβρη, παρουσία και του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, ζητώντας να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης, διαδικασία που ξεκίνησε το 2011 και σταμάτησε το 2014, χωρίς να ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, ώστε η Επιτροπή Ελέγχου να προχωρήσει στην έκδοση προσωρινής άδειας.

Παράλληλα, ζητούσαν να πραγματοποιηθεί «αυτοψία» από μηχανικό για την έκδοση βεβαίωσης «ότι δεν συντρέχουν λόγοι ακαταλληλότητας για διεξαγωγή αγώνων» στα ανοικτά γήπεδα Παναγιούδας, Παμφίλων, Πλωμαρίου, Σκοπέλου, Κεντρικών Λυκείων και 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, όπως ορίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Επισημαίνοντας παράλληλα, πως στο Δήμο Δυτικής Λέσβου οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στο μακροσκοπικό έλεγχο των ανοικτών γηπέδων Μολύβου και Καλλονής, εκδίδοντας τις σχετικές βεβαιώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και οι Τοπικές Επιτροπές των αθλημάτων σάλας έχουν δώσει διορία έως και τις 15 Νοεμβρίου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προκειμένου να ξεκινήσουν τα επίσημα πρωταθλήματά τους, οι ομάδες και κατ' επέκταση οι αθλητές και οι αθλήτριές τους βαδίζουν, ακόμα, στο άγνωστο. Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα, τίποτα από όλα όσα απαιτούνται δεν έχει προχωρήσει.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, πώς κατάφερε ο νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Λέσβου να ολοκληρώσει σε χρόνο ρεκόρ τους ελέγχους, ενώ ο Δήμος Μυτιλήνης αδυνατεί να διεκπεραιώσει βασικές και αναγκαίες διαδικασίες ως προς την ομαλή διεξαγωγή αγώνων στα Κλειστά και Ανοικτά Γήπεδα της δικαιοδοσίας του; Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως δεν μπορεί. Άρα, μήπως δεν θέλει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ευκαιρία, μιας και βρέθηκε επιτέλους σε ποιον ανήκει το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, περιμετρικά του οποίου μάλιστα γίνονται αυτές τις μέρες εργασίες από τον Δήμο Μυτιλήνης, σε ότι αφορά τα δύο εγκαταλελλειμένα γήπεδα τένις, θέτουμε ένα ακόμα ερώτημα: Πότε σκοπεύει ο Δήμος Μυτιλήνης να δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης, ώστε να αξιοποιηθούν οι πιστώσεις του έργου «Αναβάθμιση - Εκσυγχρονισμός Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης Μυτιλήνης», συνολικού προϋπολογισμού €350.000 (Κωδικός Έργου: 2018ΕΠ08800046), το οποίο είχε εντάξει η περιφερειακή αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου στο Πρόγραμμα Έργων Β. Αιγαίου από το 2018 και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων; 

Και για να βοηθήσουμε τη δημοτική αρχή του Στρατή Κύτελη, τρία είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν: α) Εκπόνηση μελέτης, β) Εξασφάλιση αδειοδότησης, γ) Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Αναμένουμε, ευελπιστώντας πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου