× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Διαχρονική κοροϊδία, δίχως τέλος»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερεσού για την Γεωργική Σχολή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/1/2023

«Διαχρονική κοροϊδία, δίχως τέλος»

«Το ιστορικό, κτίριο που έχει σημαδέψει τη νεώτερη ιστορία της Ερεσού ,αλλά και τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μας, ρημάζει αβοήθητο» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Ερεσού καθώς μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει προχωρήσει την προγραμματική σύμβαση με το δήμο Δυτικής Λέσβου προκειμένου να διασωθεί η Γεωργική Σχολή Ερεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, που η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου, με την αριθμ'21378/9-4-2013 απόφασή της ,έκρινε ότι το κτίριο της Γεωργικής ,δεν πρέπει να δίνεται σε χρήση, αν πρώτα δεν γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής του.

Πέρασαν επίσης τρεις Δημοτικές αρχές ,η κατάσταση όμως παραμένει η ίδια.
Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στις 30/11/2021 αποφάσισε ομόφωνα ,την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου,για τη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης της Γεωργικής Σχολής, δεδομένου ότι το κτίριο αποτελεί περιουσία του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 11/5/2022 με απόφαση της Περιφέρειας β Αιγαίου (αριθμ'Πρωτ: 28557/ΤΔ2663) ανατέθηκε σε πολιτικό μηχανικό η σύνταξη της μελέτης.

Μέχρι σήμερα όμως,δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα η σύνταξη της μελέτης γιατί απλά δεν έχει υπογραφή ακόμα η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο και την Περιφέρεια. (Επικοινωνία μας με το μελετητή στις 9/1/2023.).Διαχρονική κοροϊδία,δίχως τέλος.Τα συμπεράσματα,δικά σας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ