× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοινότητα Μυτιλήνης: Φανάρια και σεισμική προστασία στα σχολεία και ρύθμιση κυκλοφορίας στην αγορά

Προτάσεις προς τον Δήμο Μυτιλήνης και κοπή πίτας με συνέλευση των κατοίκων την Κυριακή 5/2 στα Κεντρικά Λύκεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2023

Κοινότητα Μυτιλήνης: Φανάρια και σεισμική προστασία στα σχολεία και ρύθμιση κυκλοφορίας στην αγορά

Ομόφωνα εισηγείται τις προτάσεις της η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης προς τον Δήμο Μυτιλήνης, ώστε να τοποθετηθούν φανάρια σε συγκεκριμένα σχολεία, να ελεγχθούν όλα τα σχολεία ως προς τη σεισμική τους προστασία, να ρυθμιστεί η κυκλοφορία τις ώρες λειτουργίας της αγοράς και να γίνουν αποδεκτές προτάσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Παράλληλα η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης ανακοίνωσε την εκδήλωση για την κοπή της πίτας της την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, όπου θα γίνει και συνέλευση των κατοίκων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης στο τακτικό συμβούλιο της Δευτέρας 16/1/2023, αποφάσισε ομόφωνα και εισηγείται προς τον Δήμο Μυτιλήνης, τα παρακάτω:

1. Αποδοχή προς σύνταξη κυκλοφοριακών μελετών και υλοποίηση αιτημάτων δημοτών και γονέων μαθητών στις συνοικίες Καλλιθέα και Μαύρα Σίδερα καθώς και των διευθυντών των μονάδων του σχολικού συγκροτήματος Αγίας Φωτεινής για εγκατάσταση χειροκίνητα ρυθμιζόμενων φωτεινών σηματοδοτών με χάραξη διάβασης πεζών στη συνδρομή των οδών Θ. Χατζημιχαήλ με Σ. Παρασκευαϊδη και μονοδρόμηση της οδού Ορέστη Κανέλλη με φορά από την Γρ. Ρουσέλλη προς το σχολικό συγκρότημα.
2. Αποδοχή προς υλοποίηση αιτημάτων του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για: α) ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς με τη μη διέλευση τροχοφόρων κατά την διάρκεια του ωραρίου των καταστημάτων β) καθαριότητα & εβδομαδιαίος καθαρισμός των πεζοδρομίων από αυτοκίνητο του Δήμου καθώς και επαναλαμβανόμενη αντιμετώπιση της δυσοσμίας, που αναδύεται από τα φρεάτια όμβριων της οδού Ερμού γ) Σκίαση – Κατασκευή σκίασης προσαρμοσμένη στο παραδοσιακό ύφος της αγοράς δ) Κιόσκια πληροφοριών για τους επισκέπτες της πόλης στις εισόδους της αγοράς καθώς και στις Ε. Βενιζέλου & Καβέτσου. ε) επισκευές τμημάτων του οδοστρώματος που έχουν υποστεί φθορές (Λαδάδικα, Ερμού) και στ) ενίσχυση με πράσινο της οδού Καβέτσου και ανάδειξή της σαν έναν από τους πιο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.
3. Αποδοχή των προτάσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης που κατατέθηκαν στη Δ/Κ Μυτιλήνης αναφορικά με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) προς μελλοντική υλοποίηση.
4. Μετά τις συνεχείς εκδηλώσεις ισχυρών σεισμικών δονήσεων στο βόρειο κυρίως τμήμα της Λέσβου είναι δυνατό να επηρεάζονται τα σχολεία και τα ετοιμόρροπα κτίρια και του Δήμου Μυτιλήνης κι ως τούτου κρίνεται σκόπιμο να προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με την ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ σε ενδελεχή & περιοδικό έλεγχο στατικότητας όλων των σχολείων και σε συνεργασία με την αρμόδια Δ/νση Δόμησης να ελεγχθούν το ταχύτερο τα επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια και να επιταχυνθεί η διαδικασία κατεδάφισής τους.

Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης ανακοινώνει εξάλλου ότι την επόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί απολογισμός πεπραγμένων 2019-2022 και Συνέλευση Κατοίκων Μυτιλήνης, με θέμα: «Συζητάμε για τη Μυτιλήνη και τις συνοικίες της. Ο λόγος στους δημότες».»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Στα κάγκελα» η αντιπολίτευση με την παραχώρηση του λιμανιού της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ

Κάθετα και απολύτως αντίθετοι με οποιαδήποτε ανάμειξη του ΤΑΙΠΕΔ στο σχεδιασμό των χρήσεων και των δράσεων του λιμανιού της Μυτιλήνης δηλώνουν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πέθανε ο Κώστας Μίσσιος

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο άνθρωπος που κατέγραψε το σύνολο της Λεσβιακής γραμματείας
ΘΕΑΤΡΟ

«Γιατί τέτοια απαξίωση στο θέατρο, κύριε Τσακίρη;»

Δήλωση της Βάσως Χοχλάκα, υποψήφιας βουλεύτριας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για την άρνηση παραχώρησης του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κατά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απονεμήθηκε στη Συνύπαρξη το βραβείο Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης
ΥΓΕΙΑ

Κι όμως ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ

Διασωληνώθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ασθενής με επιπλοκές της νόσου
ΑΓΟΡΑ

Ερημώνει η Προκυμαία της Μυτιλήνης...

Άλλο ένα μαγαζί έκλεισε σήμερα στην οδό Κουντουριώτη που από κέντρο αναφοράς της πόλης μετατρέπεται σταδιακά σε έρημο δρόμο
ΑΓΟΡΑ

Ακυρώθηκε το δρομολόγιο του «Πελαγίτη» γιατί κρίθηκε ασύμφορο

Καταγγελία από τον Διευθυντή του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Μανώλη Κωνσταντιδέλλη για ακύρωση δρομολογίου του πλοίου με το αιτιολογικό ότι είχε μόνο 40 φορτηγά και δεν σύμφερε η μετακίνηση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλεσαν στον πέτρινο χειρόμυλο

Έπλασαν κουλουράκια τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, που ξεναγήθηκαν στο λαογραφικό μουσείο Παλαιοχωρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Καλάθι της Αγάπης» εν όψει του Πάσχα

Καλούνται πολίτες και επιχειρήσεις να συνδράμουν στη δράση του Ερυθρού Σταυρού
ΘΕΑΤΡΟ

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου... εκτός Δημοτικού θεάτρου

Η Ένωση πολιτιστικών και θεατρικών σωματείων «ΘΕΣΙΣ» καταγγέλλει την Αντιδημαρχία Πολιτισμού για τη μη παραχώρηση του Δημοτικού θεάτρου Μυτιλήνης επειδή «είναι αργία και το θέατρο είναι κλειστό» προκειμένου να εορτασθεί όπως επί χρόνια γίνεται
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πάλι διακοπή νερού στη Χρυσομαλλούσα

Αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι