× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έρχονται αυξήσεις φωτιά στους λογαριασμούς νερού του Δήμου Μυτιλήνης

Η δημοτική αρχή Κύτελη μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Φλώρο, φέρνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας προς έγκριση τσουχτερό τιμολόγιο για τους καταναλωτές του Δήμου.- Αναλυτικοί πίνακες με τις νέες χρεώσεις

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/1/2023

Έρχονται αυξήσεις φωτιά στους λογαριασμούς νερού του Δήμου Μυτιλήνης

Σημαντικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης - αποχέτευσης οι οποίες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ήδη βαρύ φορτίο που σηκώνουν τα νοικοκυριά του Δήμου Μυτιλήνης, σχεδιάζει για το 2023, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, η οποία φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας πρόταση με νέο τιμοκατάλογο - φωτιά για τη Μυτιλήνη και τα χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα οι νέες τιμές προβλέπουν πάγιο για την πόλη 17 ευρώ από 14,50 που είναι σήμερα, ενώ τσουχτερές θα είναι οι αυξήσεις και στις καταναλώσεις κυβικών. Οι αυξήσεις στα κυβικά ξεκινούν από 4-5 λεπτά ανά  κυβικό μέτρο νερού στις χαμηλές καταναλώσεις για να φτάσουν ακόμη και τα 15 λεπτά στις κλίμακες μεγάλης κατανάλωσης.

Αντίστοιχο πάγιο με την πόλη δηλαδή 17 ευρώ από 14,50 που είναι τώρα, θα πληρώσουν και τα χωριά του παλιού Καποδιστριακού Δήμου Μυτιλήνης στα οποία αυξάνονται και οι καταναλώσεις των κυβικών.

Σημαντικές αυξήσεις σημειώνονται και στις υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρει η ΔΕΥΑΛ στους πολίτες ενώ κατά 10% αυξάνεται και η χρέωση της υπηρεσίας αποχέτευσης. Ειδικότερα έως σήμερα η τιμή των τελών αποχέτευσης οριζόταν στο 40% της αξίας των τελών ύδρευσης για κάθε λογαριασμό. Πλέον το ποσοστό αυτό αγγίζει το 50%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπολογίζεται ότι σε ένα μέσο νοικοκυριό της πόλης και των χωριών μας η αύξηση στους λογαριασμούς, ανάλογα βέβαια και με την κατανάλωση μπορεί να ξεπεράσει τα 5 ευρώ.

Οι Νέες αυξημένες τιμές της ΔΕΥΑΛ για το 2023 στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρέχουσες τιμές της ΔΕΥΑΛ για τη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού ως γνωστόν οι προτεινόμενες αυξήσεις αποτέλεσαν σημείο ρήξης και τριβής μεταξύ του δημάρχου Στρατή Κύτελη και του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Φλώρου. Μάλιστα όταν ο Γιώργος Φλώρος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Μυτιλήνης στις αρχές του χρόνου, ο Δήμαρχος με μια σκληρή ανακοίνωση τον κάλεσε να παραιτηθεί από τη θέση του και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο λόγος που διαφοροποιήθηκε ο Γιώργος Φλώρος είναι επειδή η Δημοτική Αρχή δεν επιθυμεί να γίνουν αυξήσεις στο νερό, ενώ ο πρόεδρος είναι υπέρ αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ η πρόταση των αυξήσεων πέρασε κατά πλειοψηφία με τη θετική ψήφο των δημοτικών συμβούλων Κύτελη, οι οποίοι μάλιστα, όπως δήλωσε αργότερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ όχι μόνο επικροτούν τις αυξήσεις αλλά είχαν ζητήσει να είναι ακόμη μεγαλύτερες. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Δυτικής Λέσβου πάντως είχαν ψηφίσει αρνητικά για το θέμα αυτό.

Τις τελευταίες μέρες ωστόσο παρατηρείται μία σιωπή στο μέτωπο των δύο υποψηφίων δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Γιώργου Φλώρου. Αυτό τι σημαίνει άραγε; Μήπως τελικά ο νυν δήμαρχος συναινεί και ευλογεί  τις «αυξήσεις φωτιά», όπως ο ίδιος τις είχε χαρακτηρίσει  στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ; Ποια στάση θα κρατήσει τη Δευτέρα και ποια θα είναι η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για το θέμα αυτό;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»