× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στα σχολεία ο επιθεωρητής… 41 χρόνια μετά!

«Σε ομηρία οι νεοδιορισθέντες του 2020» λέει ο Κωνσταντίνος Καρατόλιος, γραμματέας του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου στο «Ν», εν όψει της απεργίας της 15 Φεβρουαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/2/2023

Στα σχολεία ο επιθεωρητής… 41 χρόνια μετά!

Εν όψει της απεργίας της 15ης Φεβρουαρίου που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και της συνέλευσης των δασκάλων και των Νηπιαγωγών στις 9 Φεβρουαρίου, ο Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Κωνσταντίνος Καρατόλιος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ και την εκπομπή του «Καλημέρα στο Νησί» στους 99 στα fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή τη συζήτηση περί «αξιολόγησης» ο κ. Καρατόλιος παραδέχτηκε ότι επιστρέφει ο… θεσμός του επιθεωρητή στα σχολεία, έπειτα από 41 χρόνια «κανονικά και με τον νόμο. Πρόκειται για τιμωρητική διαδικασία». Ο συνδικαλιστής άσκησε κριτική στο υπουργείο Παιδείας και στην κυβέρνηση, και για τις σχέσεις της με εκπροσώπους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την οποία πριμοδοτούν.

Εκτός από τις δράσεις του Συλλόγου που παρατίθενται παρακάτω, ο κ. Καρατόλιος αναφέρθηκε στην «ομηρία των νεοδιορισθέντων» του 2020 που δεν μονιμοποιούνται ενώ είναι πρώτοι στη «λίστα Κεραμέως» προς αξιολόγηση.: «Χρησιμοποιεί το πιο ευάλωτο μέρος των συναδέλφων που θα έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί έπειτα δύο χρόνια, βάσει της νομοθεσίας για να τους απειλήσει ότι δεν θα μονιμοποιηθούν αν δεν αξιολογηθούν και με αυτό τον τρόπο να περάσει η αξιολόγηση σε όλη την εκπαίδευση».

Ο κ. Καρατόλιος όμως εξήγησε και την έννοια της αξιολόγησης όπως την προωθεί το υπουργείο Παιδείας; «Η κ. Κεραμέως κατηγορεί εκπαιδευτικούς ότι είναι τεμπέληδες και στη συνέχεια τους τιμωρεί για να δείξει στο κοινό της ότι συγκρούστηκε μαζί τους. Η αξιολόγηση Κεραμέως δεν λαμβάνει υπόψη τις υποδομές των σχολείων, τα αναλυτικά προγράμματα και τις εργασιακές συνθήκες, αλλά θέτει στο στόχαστρο μόνο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Δεν λαμβάνει υπόψη ούτε ότι μεγάλωσε τα τμήματα, ούτε ότι πολλοί μαθητές βρίσκονται σε κοντέινερ, ούτε ότι δεν επαναφέρει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου  αποφάσισε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση στις 9/2, στις 6 το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΔΟΕ για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με την πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε ώρα που θα ανακοινωθεί σε επόμενη ανακοίνωση.

  Κήρυξη απεργίας-αποχής από όλες τις εξωδιδακτικές διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που προκήρυξε η Δ.Ο.Ε. για την κάλυψη των συναδέλφων ώστε να μη υλοποιηθούν οι διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.

  Συμμετοχή στις τηλεδιασκέψεις που θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με συμβούλους εκπαίδευσης των περιοχών όπου ξεκινάει η διαδικασία καθώς και αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

  Ανάδειξη και δημοσιοποίηση των θέσεων του κλάδου με επιστολές σε γονείς, παρεμβάσεις στα ΜΜΕ κλπ. Συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου.

Επιπλέον:

 Η ΔΟΕ θα προγραμματίσει συναντήσεις με τα κόμματα της Βουλής ώστε να πάρουν σαφή θέση επί του ζητήματος. Θα πραγματοποιήσει Ολομέλεια Προέδρων των τοπικών ΣΕΠΕ τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με παρουσία των προέδρων σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 14:00. Θα καλέσει σε νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων και νέα Ολομέλειας Προέδρων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα