× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να μετακινηθεί νοσηλεύτρια με αναπηρία στο Ιατρείο Αγιάσου στον τόπο κατοικίας της»

Ερώτηση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στον Υπουργό Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/2/2023

«Να μετακινηθεί νοσηλεύτρια με αναπηρία στο Ιατρείο Αγιάσου στον τόπο κατοικίας της»

Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη μετακίνηση Νοσηλεύτριας με αναπηρία στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου, όπου είναι ο τόπος κατοικίας της, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας το ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα καθώς και από την Λιάνα Κανέλλη και τον Γιώργο Λαμπρούλη.

«Εργαζόμενη υπάλληλος κλάδου ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, με οργανική θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ''Βοστάνειο'', έκανε αίτηση με αριθμό Πρωτοκόλλου 5560/201022/20-10-2022 στην Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ζητούσε να αποσπαστεί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου, που είναι ο τόπος διαμονής της, για σοβαρούς λόγους υγείας που δεν τις επιτρέπουν να οδηγεί με ασφάλεια 50 χιλιόμετρα καθημερινά και προκειμένου να έχει τη λιγότερη δυνατή επαφή με λοιμώξεις, λόγω ανασοκατασταλτικών που λαμβάνει.

Συγκεκριμένα, μετά τη διάγνωση της ασθένειάς της το Σεπτέμβρη του 2022, έχει τεθεί υπό τριπλή αγωγή, ενώ κατά τη διάρκεια των εξάρσεων παρουσιάζει σημαντική δυσκολία, ακόμα και στην αυτοεξυπηρέτηση, ιδίως τις πρωινές ώρες. Λόγω της ασθένειάς της αυτής, έχει πιστοποιηθεί με ποσοστό αναπηρίας 78% για το διάστημα από 5-9-2022 μέχρι 30-9-2024, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 203-2022-1050/25.11.2022 γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επομένως, το δικαίωμα μετάταξης της εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 5003/2022 αρ.71 παρ.5 “Αιτήματα μετακίνησης υπαλλήλων και επίκληση λόγων υγείας Τροποποίηση παρ.2.αρ.5 και παρ.5 αρ7 ν.4440/2016''.

Στο αίτημά της αυτό αρχικά η διοίκηση του νοσοκομείου, με το υπ' αριθμ. Πρωτ. 4477/29-11-2022 έγγραφο, δεν συναίνεσε στην απόσπαση της υπαλλήλου, επικαλούμενη τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία η απόσπαση της υπαλλήλου θα επέφερε δυσλειτουργία στην υπηρεσία. Αιτιολογία βέβαια που έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι έχουν γίνει ανάλογες αποσπάσεις εργαζομένων από το Νοσοκομείο προς άλλες δομές υγείας, ακόμα και χωρίς τη συνδρομή σοβαρών λόγων υγείας.

Παρά ταύτα, με την υπ' αριθμ. πρωτ. 8279/9-2-2023 απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου αποφασίστηκε τελικά η απόσπαση της εργαζομένης στο ΠΠΙ Αγιάσου για χρονικό διάστημα 2 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως η απόφαση αυτή, όλως αιφνιδίως, την αμέσως επόμενη μέρα τροποποιήθηκε με την υπ' αριθ. πρωτ. 8637/10-2-2023 απόφαση του ίδιου Διοικητή, με την οποία γνωστοποιείται η απόσπαση της εν λόγω εργαζομένης στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου με τη δικαιολογία ότι στο ΠΠΙ Αγιάσου υπάρχει επαρκής αριθμός Νοσηλευτών.

Να σημειωθεί ότι η χιλιομετρική απόσταση που θα χρειάζεται να διανύει καθημερινά η εργαζόμενη από τον τόπο κατοικίας της (Αγιάσος) για τη μετάβασή της στο ΚΥ Πολιχνίτου, είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της Μυτιλήνης, απ’ όπου ζήτησε την απόσπασή της, λόγω ακριβώς της αδυναμίας ασφαλούς καθημερινής της μετακίνησης.

Η παντελώς άδικη και αναιτιολόγητη αιφνίδια μεταβολή της απόφασης του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ δεν μπορεί φυσικά να δικαιολογηθεί από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό που παρουσιάζονται σε όλες τις δομές της πρωτοβάθμιας υγείας του νησιού, που κατά πάγια τακτική των κυβερνήσεων αντιμετωπίζονται με μπαλώματα και μετακινήσεις προσωπικού αντί με προσλήψεις. Στην προκειμένη περίπτωση είναι επιπλέον ανεπίτρεπτη λόγω της διαγνωσθείσας αναπηρίας της εργαζομένης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να γίνει αποδεκτό το δίκαιο αίτημα της εργαζόμενης, ατόμου με αναπηρία, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως νοσηλεύτρια απρόσκοπτα και αποτελεσματικά, προστατεύοντας όμως ταυτόχρονα και την υγεία της».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»