× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαμαρτυρία για τις ελλείψεις καθηγητών στο ΓΕΛ Αντισσας

Από μαθητές και γονείς στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 20/11/2019

Διαμαρτυρία για τις ελλείψεις καθηγητών στο ΓΕΛ Αντισσας

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν ελλείψεις σε καθηγητές στο ΓΕΛ Άντισσας, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, από τους υπευθύνους της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα δεν υπάρχει καθηγητής Πληροφορικής και ένας επιπλέον Φιλόλογος που είναι απαραίτητος. Να σημειωθεί ότι στην Α' Λυκείου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου (ημερομηνία πρόσληψης ενός φιλολόγου και μίας καθηγήτριας Αγγλικών) δε διδασκόταν η Ιστορία, τα Αρχαία Ελληνικά και τα Αγγλικά, ενώ εξακολουθούν να μη διδάσκονται τα Θρησκευτικά, η Πληροφορική και ο Ελληνικός-Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, με το σύνολο των απολεσθεισών ωρών να αγγίζει τις 194!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Β' Λυκείου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου δε διδάσκονταν τα Αγγλικά, η Φιλοσοφία, η Νεοελληνική Γλώσσα και τα Αρχαία Ελληνικά Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, ενώ εξακολουθούν να μη γίνονται μαθήματα Ιστορίας, Θρησκευτικών, Πληροφορική, με αποτέλεσμα την απώλεια 230 διδακτικών ωρών.

Στη Γ' Λυκείου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου δε διδάσκονταν τα Αγγλικά, τα Θρησκευτικά και η Ιστορία Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, ενώ εξακολουθεί να μη διδάσκεται η Πληροφορική, μάθημα στο οποίο οι μαθητές θα εξεταστούν πανελλαδικά, καθώς και τα Λατινικά. Οι χαμένες ώρες ανέρχονται σε 190.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου  αντιπροσωπεία από μαθητές του ΓΕΛ Άντισσας, καθηγητές και γονείς επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου προκειμένου να ζητήσει την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. Η κ.Παπαδανιήλ απάντησε ότι δεν μπορεί να παρέμβει άμεσα και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μιλήσει με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.Καπιωτά. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα της ότι μέχρι την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά.

Οι μαθητές από την πλευρά τους τόνισαν στην κ.Παπαδανιήλ ότι «το σύνολο των χαμένων ωρών όλων των τάξεων ανέρχεται στις 620, ενώ στα κομβικά μαθήματα, δηλαδή στην Ιστορία Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και στην Πληροφορική Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομικών Σπουδών έχουν χαθεί 60 και 70 ώρες αντίστοιχα. Επομένως, είναι θεμιτό να απαιτούμε είτε τη μείωση της εξεταστέας ύλης σ' αυτά τα μαθήματα στις πανελλήνιες, είτε την επιπλέον μοριοδότηση των μαθητών. Δεν είναι δυνατόν να αναμένεται από μαθητές που στερήθηκαν δύο μήνες μαθημάτων να ανταποκριθούν με την ίδια ικανότητα συγκριτικά με μαθητές που διδάσκονται τα συγκεκριμένα μαθήματα από την αρχή του σχολικού έτους».

Σε ερώτηση των μαθητών στην κ.Παπαδανιήλ για το τι μέλλει γενέσθαι με τις χαμένες ώρες μαθημάτων , που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 της διδακτέας ύλης, η διευθύντρια απάντησε ότι «μπορούν να γίνουν κάποιες αναπληρώσεις». Οι μαθητές από την πλευρά τους ανταπάντησαν ότι αυτό είναι αδύνατο, λόγω του πλήθους των χαμένων ωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το τέλος της συνάντησης σε δήλωση της στο «Ν» το μέλος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του ΓΕΛ Άντισσας Ελένη Γιγή επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν προσληφθούν οι ζητούμενοι εκπαιδευτικοί, το σχολείο μας, με την ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν από κατάληψη του σχολείου επ' αόριστον μέχρι πορεία στην πόλη της Μυτιλήνης και εμπόδιση της κυκλοφορίας.

Είμαστε αγανακτισμένοι και ζητάμε ο κόσμος και οι αρμόδιοι φορείς να ακούσουν τη φωνή μας και να συμμεριστούν την αγωνία μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα