× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποδηλάτες: «Για γέλια και για κλάματα» η καρναβαλική διοργάνωση

Το σύνθημα του γκρουπ τους… κούμπωσε με τον κακό σχεδιασμό του Δήμου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/2/2023

Ποδηλάτες: «Για γέλια και για κλάματα» η καρναβαλική διοργάνωση

Από τις πολύ ευχάριστες νότες στη φετινή καρναβαλική παρέλαση της Μυτιλήνης ήταν το γκρουπ των ποδηλατών, μόνο που το φετινό τους σύνθημα «Για γέλια και για κλάματα»… «κούμπωσε» όχι μόνο με τις στολές τους, αλλά και με την κακή διοργάνωση του Δήμου Μυτιλήνης, όπως εξηγούν.
Στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου τα πληρώματα με τους ποδηλάτες να δίνουν και φέτος δυναμικό παρών, με το μήνυμα της χαράς, της ξεγνοιασιάς και της τρέλας που έχουν οι φίλοι του ποδηλάτου, στο πλήθος του κόσμου που κατέβηκε στην προκυμαία για να παρακολουθήσει.
«Για γέλια και για κλάματα»… (λες και ξέρανε, όπως σχολιάζουν!) το κύριο θέμα της ποδηλατοπαρέλασης επιλέγοντας κοινή εμφάνιση τον κλόουν, για το μεγαλύτερο αριθμό των μελών του γκρουπ. Πέρασαν τέλεια, και κατάφεραν να αντιπροσωπεύσουν… τελικά ολόκληρη την οργάνωση του Δήμου Μυτιλήνης! Αγνόησαν τον κακό καιρό, και απάντησαν με… πολλά μποφόρ γέλιου, θύελλα διασκέδασης και τυφώνα ευχάριστων στιγμών.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου στηλίτευσε τη διακοπή ρεύματος που «κατέστρεψε ουσιαστικά την εκδήλωση» και ανέφερε: «Είναι ποτέ δυνατόν σε μια πόλη όπως η Μυτιλήνη, που όλοι ξέρουμε πόσο συχνές είναι οι διακοπές ρεύματος, να μην έχει προβλέψει η διοργάνωση να έχει γεννήτρια;»
Και προσθέτει σε σχετική ανακοίνωση:
«Στα (άλλα) μείον της φετινής εκδήλωσης εκτός από τον κακό (μας) τον καιρό, η επισπευσμένη εκκίνηση της παρέλασης (πριν μαζευτεί ο κόσμος) με αποτέλεσμα τα πρώτα γκρουπ να περάσουν με πολύ μικρή προσέλευση κοινού, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σχεδόν όλα τα ειδησεογραφικά του νησιού στα φωτογραφικά τους άλμπουμ στερούνται φωτογραφίες των πρώτων γκρουπ, άλλα μεγάλα λάθη ήταν η πολύ μικρή διαδρομή της παρέλασης, (Τράπεζα Ελλάδος - Πλατεία Σαπφούς = 350 μέτρα!!!), η στασιμότητα των γκρουπ στην προκυμαία μπροστά στο (όποιο) κοινό χωρίς μουσική, η απαράδεκτη ποιότητα της ηχητικής κάλυψης, η λάθος επιλογή μουσικής μια και ακούγονταν νησιώτικα τραγούδια την ώρα που περνούσαν τα γκρουπ (καμία σχέση με καρναβάλι), η έλλειψη εναλλακτικής πηγής ρεύματος (γεννήτρια για τη βασική έστω ενημέρωση του κοινού που περίμενε εκεί)... η παντελής έλλειψη οργάνωσης και η χωρίς λόγο αγένεια κάποιων που "μάλλον έδειχναν" να είναι στην οργάνωση της εκδήλωσης, ειλικρινά όλα τα γκρουπ ήρθαν στην εκδήλωση με προσωπικά τους έξοδα κόπο και χρόνο, έφτιαξαν κοστούμια για να ενισχύσουν την προσπάθεια του Δήμου μας να πετύχει στο καρναβάλι και σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να εισπράξουμε τα νεύρα των (α)διοργανωτών! Όλα αυτά τα πράγματα κατέστρεψαν μια εκδήλωση που τα προηγούμενα χρόνια είχε αρχίσει να έχει προοπτικές ανάπτυξης. Τα γκρουπ και ο κόσμος που συμμετείχε σ' αυτά αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης των 350 μέτρων, αναχωρούσε από την πλατεία χωρίς καθοδήγηση που πρέπει να πάει, με αποτέλεσμα δυστυχώς μετά από ώρες που αποκαταστάθηκε και η βλάβη ηλεκτροδότησης, οι Ονιράμα να τραγουδήσουν με το κοινό αποδεκατισμένο.
Ευχόμαστε τα παραπάνω σχόλια να θεωρηθούν καλοπροαίρετα σημεία προσοχής, ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και φωνάζουν για το καλύτερο, προς την αρτιότερη εκδήλωση του Μυτιληνιού Καρναβαλιού του 2024 και όχι σημείο αντιπαράθεσης.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»