× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να δικασθεί και για βιασμό παιδιού...»

Έφεση της Εισαγγελέως Εφετών βορείου Αιγαίου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που παρέπεμπε το Μυτιληνιό Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ να δικαστεί μόνο για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος παιδιού κάτω των 15 ετών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/3/2023

«Να δικασθεί και για βιασμό παιδιού...»

Έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης που παρέπεμπε τον Αρχιφύλακα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου - κατηγορούμενο για αδικήματα σεξουαλικής βίας- να δικαστεί μόνο για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου νεότερου των 15 ετών από γυμναστή, άσκησε χθες Παρασκευή 10 Μαρτίου η Εισαγγελέας Εφετών βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Αρχιφύλακας δεν παραπέμπονταν για το αδίκημα του βιασμού ανήλικης, κατηγορία που του είχε απαγγελθεί και για την οποία μαζί με άλλες κατηγορίες, είχε προφυλακιστεί και παραμένει μέχρι και σήμερα προφυλακισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειώσουμε ότι την έκδοση βουλεύματος είχε αποκαλύψει το περασμένο Σαββάτο 4 Μαρτίου, με δημοσίευμα του το «Ν».

Η παραπάνω εξέλιξη στην πολυσυζητημένη υπόθεση που συντάραξε την τοπική κοινωνία της Λέσβου και όχι μόνο, σημαίνει ότι αν η έφεση της κ. Εισαγγελέως γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών βορείου Αιγαίου από το οποίο θα συζητηθεί, ο Αρχιφύλακας θα δικαστεί πρωτόδικα (πιθανά στη μεταβατική έδρα του Κακουργιοδικείου στη Χίο) κατηγορούμενος και για βιασμό παιδιού κάτω των 15 ετών. Κατηγορία η οποία επισείει έως και ποινή ισόβιας κάθειρξης. Αν το Συμβούλιο Εφετών απορρίψει την έφεση της Εισαγγελέως ο Αρχιφύλακας θα αντιμετωπίσει κατηγορίες που επισείουν μεν μεγάλες ποινές αλλά όχι αυτές του βιασμού ανηλίκου παιδιού κάτω των 15 ετών.


Να θυμίσουμε ότι στη σύλληψη του 53χρονου Αρχιφύλακα, που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών στη Μυτιλήνη, είχε προχωρήσει στα τέλη του περασμένου Ιουλίου η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Αστυνομικός που ανήκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κατηγορείτο κατά τη σύλληψη του για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.Έκτοτε ο Αρχιφύλακας παραμένει προφυλακισμένος.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής είναι ο δικηγόρος Μυτιλήνης Θέμης Κεφάλας ενώ στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου είναι ο δικηγόρος Αθηνών Κώστας Μαυροειδής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή