× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περιπλάνηση στους γαλαξίες, στους πλανήτες και στα αστέρια

Στο διάστημα ταξίδεψαν για μια εβδομάδα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2019

Περιπλάνηση στους γαλαξίες, στους πλανήτες και στα αστέρια

Στο διάστημα ταξίδεψαν για μια εβδομάδα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης. Με τη βοήθεια του κυρίου Λεωνίδα Παπασωτηρίου (μπαμπά της Ανδρομέδας) τα παιδιά γνώρισαν τον μαγικό κόσμο του διαστήματος. Με απλά και κατανοητά για τα παιδιά λόγια τους παρουσίασε τον βασιλιά ήλιο και την περιστροφή της γης που εξηγεί την ημέρα και τη νύχτα. Έδειξε τους υπόλοιπους πλανήτες, τα χαρακτηριστικά τους και τη θέση που έχουν στο ηλιακό μας σύστημα. Μίλησε για τους αστεροειδείς, τα αστέρια και τους αστερισμούς και με ειδικό εξοπλισμό πρόβαλε στο ταβάνι του σχολείου μια απεικόνιση του ουρανού. Υποσχέθηκε όμως στα παιδιά μια πραγματική παρατήρηση των πλανητών και των αστερισμών με τηλεσκόπιο σε βραδινό ουρανό που θα υλοποιηθεί σε συνεννόηση με τους γονείς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γνωριμία με τον μαγικό κόσμο του διαστήματος έδωσε την  ευκαιρία στις εκπαιδευτικούς του σχολείου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν διάφορες δραστηριότητες. Μέσα από τα παραμύθια: Ο Πέτρος και το φεγγάρι της Alice Briere-Haquet και Φεγγαροσκεπαστής του Eric Puybaret, δραματοποίησαν και κατανόησαν της φάσεις της σελήνης. Έψαξαν στο διαδίκτυο και βρήκαν πληροφορίες για την κατάκτηση του φεγγαριού από τον άνθρωπο, για τα διαστημόπλοια και τις στολές των αστροναυτών και έγιναν για λίγο αστροναύτες έστω και με χάρτινες στολές.

Μέτρησαν αντίστροφα από το 10 στο 1 και εκτόξευσαν τους δικούς τους πυραύλους στο διάστημα, τους οποίους σχεδίασαν με τα ονόματά τους. Πήγαν εκδρομή με ρουκέτα φοβερή, όπως έλεγε το τραγούδι και καλλιέργησαν τη φαντασία τους ψάχνοντας για απίθανους πλανήτες. Εξερεύνησαν το διάστημα μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι που έφτιαξαν για το ηλιακό σύστημα. Παρατήρησαν την υδρόγειο στην τάξη τους και έψαξαν να βρουν τις χώρες τους. Μέτρησαν τα γράμματα πάνω στους πυραύλους και σύγκριναν τα ονόματά τους. Έφτιαξαν τη γη και τη σελήνη για να δουν την κίνησή τους γύρω από τον ήλιο και τη δραματοποίησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν μια εβδομαδιαία περιπλάνηση στον κόσμο του διαστήματος που έδωσε την αφορμή στις εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να υλοποιήσουν δραστηριότητες από τους όλους τους τομείς του αναλυτικού προγράμματος. Γλώσσα, μαθηματικά, περιβάλλον, πληροφορική, εικαστικά, ψυχοκίνηση μέσα από το ταξίδι των αστεριών.

Και μέσα από την περιπλάνηση στους γαλαξίες, στους πλανήτες και στα αστέρια έφτασαν στο Αστέρι της Γέννησης που θα τους οδηγήσει στα Χριστούγεννα.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν το κύριο Λεωνίδα Παπασωτηρίου για την όμορφη γνωριμία με τον κόσμο του διαστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή