× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα έργα πράσινης ενέργειας επισκέφθηκε ο Ιάσων Πιπίνης στον Αγιο Ευστράτιο

Τον συνεργάτη του πρωθυπουργού συνόδευσε η Δήμαρχος του νησιού, Μαρία Κακαλή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2023

Τα έργα πράσινης ενέργειας επισκέφθηκε ο Ιάσων Πιπίνης στον Αγιο Ευστράτιο

Τα έργα που υλοποιούνται στο νησί του Αγίου Ευστρατίου για την πράσινη ενέργεια επισκέφθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άγιος Ευστράτιος θα είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που θα έχει ενεργειακή αυτονομία, χρησιμοποιώντας κατά 85% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, των περίπου 250 κατοίκων, αντανακλούν την θέληση και την αποφασιστικότητα μιας κοινωνίας που θέλει να κοιτάζει μπροστά, χωρίς να μεμψιμοιρεί. Τα οφέλη από τη μεταμόρφωση του σε πράσινο νησί είναι τεράστια. Στον Άγιο Ευστράτιο κατασκευάζεται υβριδικός σταθμός παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι συμπολίτες μας, μεταξύ άλλων, θα εξοικονομήσουν χρήματα από την κατανάλωση ρεύματος, το οποίο θα παράγεται από αιολική και ηλιακή ενέργεια. Αυτό το μεγάλο έργο αναμφισβήτητα θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού», τονίζει ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Τοποθετείται η ανεμογεννήτρια

Τον συνεργάτη του Πρωθυπουργού συνόδευσε στα έργα του Αγίου Ευστρατίου η Δήμαρχος κ. Μαρία Κακαλή, με την οποία βρέθηκαν και στον χώρο όπου ήδη από το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε τμήμα της  ανεμογεννήτριας, που θα χρησιμοποιηθεί για τον αιολικό σταθμό. «Διαπιστώνω ότι η κ. Κακαλή, που έχει πιστέψει στα οφέλη αυτού του μεγάλου έργου, προωθεί με επιτυχία την εικόνα του νησιού - πρότυπο για την κυκλική οικονομία», αναφέρει ο κ. Πιπίνης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Πιπίνης συνάντησε και την υπεύθυνη του έργου της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, κ. Άννα Χατζηφώτη, με την οποία επισκέφθηκαν και το σημείο όπου θα τοποθετηθούν οι τέσσερις δεξαμενές για το δίκτυο τηλεθέρμανσης, που θα μεταφέρει θερμό νερό στα σπίτια των κατοίκων. Τα έργα για το πράσινο νησί αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. «Η πράσινη ενέργεια μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για τον Άγιο Ευστράτιο και να συμβάλλει σημαντικά ώστε οι νέοι μας να παραμείνουν στον τόπο τους», επισημαίνει ο κ. Πιπίνης.

 

Ο κ. Πιπίνης υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προωθεί την έννοια της ενεργειακής Δημοκρατίας, διασφαλίζοντας την κοινωνικά δίκαιη πρόσβαση των πολιτών στην πράσινη μετάβαση. Το αποδεικνύει και το Πρόγραμμα ”Φωτοβολταϊκά στη στέγη”, η πλατφόρμα του οποίου θα ανοίξει τον Απρίλιο για νοικοκυριά και αγρότες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»