× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*

Δημοσίευση 8/4/2023

Ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη!

Χαρές και πανηγύρια! Η Φινλανδία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ, το 31ο !
Πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει μια άλλη ένταξη, αυτή της Β Μακεδονίας, όπου, μάλιστα, η Ελλάδα είχε παίξει πρωτεύοντα ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλήθεια, θυμάστε τι έλεγαν οι τότε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την ένταξη της ΠΔΓΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ; Ότι με την '' Ευρωατλαντική ολοκλήρωση '' των Βαλκανίων, η Ευρώπη και τα Βαλκάνια θα γινόταν πιο ασφαλή, και ότι ο περιορισμός της ρωσικής και κινεζικής επιρροής θα ενίσχυε την σταθερότητα της περιοχής.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι. Συχνά - πυκνά ξεσπάνε εντάσεις μεταξύ των κρατών και , βέβαια, καμμιά ασφάλεια δεν υπάρχει για τους λαούς τους.
Από την άλλη, ο πόλεμος στην Ουκρανία έρχεται να επιβεβαιώσει πως η τέτοιου είδους '' ολοκλήρωση '', με αιχμή την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν '' σταθεροποιεί '' την περιοχή, αλλά ρίχνει λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και Κίνα.

Ήδη, η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι τυχόν εγκατάσταση ΝΑΤΟικών βάσεων στην Φινλανδία είναι αιτία στρατιωτικής επίθεσης, και ως απάντηση στην, από Βορρά περικύκλωση, μετακινεί πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία με κίνδυνο να γίνει η επόμενη '' πίστα '' της σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ένταξη , επομένως, της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μόνο ανησυχία προκαλεί , και στον ελληνικό λαό, που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου και των ανταγωνισμών.Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τους λοιπούς που, και ψήφισαν στη Βουλή την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, χαιρέτισαν τη νέα διεύρυνση και προωθούν - στηρίζουν την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Ιδιαίτερο, δε, ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση της Τουρκίας και τα παζάρια της. Η μέχρι τώρα στάση της Τουρκίας στον πόλεμο και οι σχέσεις της με την Ρωσία ούτε την έχει '' εκθέσει '' στα μάτια των '' συμμάχων '' ούτε τους έχει απομονώσει
Το αντίθετο μάλιστα. Είναι βέβαιο πως εν ονόματι της '' ανάγκης '' για συνοχή της '' συμμαχίας '' στη Μεσόγειο, οι διευθετήσεις που προωθούνται με ομπρέλα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ακουμπάνε και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η προπαγάνδα, λοιπόν, ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα για τη χώρα μας και το λαό της περνάνε μέσα από την ενίσχυση και την διεύρυνση του ΝΑΤΟ απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα αποδείχθηκε όχι μόνο '' πέτσινη '' αλλά και επικίνδυνη.

Τη σταθερότητα για το λαό μπορεί να την εξασφαλίσει μόνο η πάλη του ίδιου του λαού και την ασφάλεια, ένα ρωμαλέο φιλειρηνικό κίνημα που θα αγκαλιάσει την Ευρώπη και όλο τον κόσμο , κόντρα στις όπου γης ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.

*Ο Παναγιώτης Κλαδίτης είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου της ΕΕΔΥΕ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου