× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ευκαιρίες στους νέους ‑ «ζωή» στα κτίρια

Ημερίδα ενημέρωση και δικτύωσης του έργου Rework Aegean του του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/4/2023

Ευκαιρίες στους νέους ‑ «ζωή» στα κτίρια

Το έργο Rework Aegean του Εργαστηρίου για την Γεωγραφία της Εργασίας του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει στις 3 Μαΐου ημερίδα ενημέρωσης για τα οφέλη της αξιοποίησης του κενού κτιριακού αποθέματος. Αυτά τα οφέλη αφορούν τόσο στη δημιουργία προϋποθέσεων απασχόλησης Νέων εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης (ΝΕΕΤs) μέσω της κοινωνικής οικονομίας, όσο και στην αναζωογόνηση περιοχών που βιώνουν συρρίκνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το πλαίσιο, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο κόμβος διάχυσης ReWorkAegean (https://reworkhub.aegean.gr/) που στοχεύει μέσω μιας πλατφόρμας σύζευξης να φέρει σε επαφή ιδιοκτήτες ή διαχειριστές αδρανών κτιρίων και νέους που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Κατά το πρώτο μέρος των διαλέξεων, των παρουσιάσεων και των συζητήσεων κεντρική ομιλήτρια θα είναι η διδάκτορας του τομέα Πολεοδομίας ΕΜΠ, αρχιτέκτονας-μηχανικός και ερευνήτρια σε ζητήματα κατοικίας και έλλειψη στέγης, κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικής καινοτομίας και αστικής ανάπτυξης, Δήμητρα Σιατίτσα.

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει μια πλήρης παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής του έργου Rework Aegean, και της διαδικτυακής πλατφόρμας δικτύωσης. Σε αυτό θα συμβάλλουν οι ερευνητές του προγράμματος ενώ τη δική τους οπτική για την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος θα μοιραστούν εκπρόσωποι των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με διά ζώσης δικτύωση ιδιοκτητών ή διαχειριστών αδρανών κτιρίων και νέων που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του κόμβου ReworkAegean στην αυλή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει η διευθύντρια του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Κατερίνα Κουραβέλου και ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου ReWork Aegenan Στέλιος Γκιάλης.

Info - Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης (Πιττακού 44) στις 17.00 και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ανθή Παζιάνου. Μετά το πέρας της ημερίδας και μέσα στις επόμενες ημέρες, το υλικό θα είναι διαθέσιμο on demand στην ιστοσελίδα του έργου (https://rework.aegean.gr/) και στο Youtube. -

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης ημερίδας ενημέρωσης σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 9 Δεκεμβρίου 2022 –

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0YPUwFVEz9w Το έργο υποστηρίχτηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης της Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» με τίτλο «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης» (Αριθμός Έργου: 1550). 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για τις περικοπές

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη

Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη