× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχεται ποδηλατικός μαραθώνιος στη Γέρα

Την Κυριακή 23 Απριλίου στο Μεσαγρό της Γέρας

Δημοσίευση 20/4/2023

Έρχεται ποδηλατικός μαραθώνιος στη Γέρα

Γράφει ο: ΜΑΡΙΟΣ ΛΟΥΤΡΑΓΩΤΗΣ από την ομάδα ΕΥ ΖΗΝ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι η 5η χρονιά που διοργανώνεται έχοντας πλέον γίνει θεσμός και  όπως κάθε χρόνο αναμένεται με ανυπομονησία  από τους ποδηλάτες και από τους κατοίκους της Γέρας και όλου του νησιού.

Θα ήθελα, για πρώτη φορά, να πω πως γεννήθηκε η ιδέα του Ποδηλατικού Μαραθωνίου Γέρας.  Ήταν Ιανουάριος του 2017 όταν πήρα μέρος στον 1ο μου αγώνα, 3 μήνες μόλις μετά την ενασχόλησή μου με το ποδήλατο. Ήταν ο αντίστοιχος αγώνας, που τότε έγινε με αφετηρία την Κράτηγο και ανάβαση στο βουνό της Αμαλής.

Στη διάρκεια της διαδρομής  είχα μια σκέψη στο μυαλό μου, του χρόνου ο αγώνας αυτός να ξεκκινήσει από τη πλατεία του χωριού μου, τον Μεσαγρό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

θέλοντας μέσα απ’ αυτές τις ποδηλατικές δράσεις  να προβληθούν οι ομορφιές τα τοπία, αλλά και τα προϊόντα , του χωριό μου του Μεσαγρού αλλά και ολόκληρης  η περιοχής της Γέρας.

Την πρώτη χρονιά το 2018 που διοργανώθηκε ο ποδηλατικός αγώνας στη Γέρα αθλητές, αθλούμενοι,και φίλοι του ποδηλάτου έδωσαν ένα δυναμικό παρόν. Προσκαλέσαμε και πήραν μέρος στον αγώνα μερικοί από τους καλύτερους αθλητές της Ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα με τον αγώνα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για μικρά παιδιά,μοιράστηκαν δώρα, καθώς και τοπικά εδέσματα με τη βοήθεια του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «ΕΙΡΗΝΗ  Μεσαγρού». Οι επισκέπτες είχαν και την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν   τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή της Γέρας καθότι πραγματοποιήθηκε έκθεση με όλα τα προϊόντα της Γέρας.     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πλατεία του Μεσαγρού, και όχι μόνο, γέμισε με κόσμο που με τη θετική  διάθεση και το χειροκρότημά τους δώσανε μια εορταστική ατμόσφαιρα στους συμμετέχοντες.

Το άγχος της πρώτης φοράς ήταν έντονο όλα όμως πήγανε όπως τα είχαμε σχεδιάσει δουλεύοντας πολύ καιρό πριν, το στήσιμο του αγώνα. Η ανταπόκριση από αθλητές και κόσμο ήταν τεράστια και έτσι δώσαμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Έτσι και φέτος δίνουμε ραντεβού για 5η χρονιά σε μια εκδήλωση που κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον όλων όσων συμμετέχουν ή παρακολουθούν.

Η φετινή  εκκίνηση που θα δοθεί στις 10 το πρωί  από τη πλατεία του Μεσαγρού, οι ποδηλάτες θα κινηθούν μέσα από τον ξεχωριστό ελαιώνα της Γέρας   προς τα χωριά τού  Πλακάδου και του Παλαιοκήπου, στη συνέχεια  διασχίζοντας  αγροτικούς, δασικούς δρόμους και μονοπάτια  θα κατευθυνθούν προς τον ορεινό όγκο του Παλιόκαστρου. Από τη κορυφή, θα κατηφορίσουν, μέσα από τα μονοπάτια  με προορισμό την επιστροφή και διέλευση μέσα από το χωριό του  Μεσαγρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέρος της διαδρομής μήκους  8 χλμ θα επαναληφθεί άλλες 2 φορές και ο τερματισμός θα γίνει έχοντας καλύψει συνολικά 30 χλμ.

Πρόκειται για απαιτητική διαδρομή κυρίως μέσα από ελαιώνες , είμαστε όμως σίγουροι ότι παρά την κούραση, η ομορφιά και η εναλλαγή των τοπίων θα ανταμείψουν όσους συμμετέχουν. 

Κατά την διάρκεια του αγώνα μέσα στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου και στους δρόμους του χωριού θα δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου να δοκιμάσουν τις ποδηλατικές τους ικανότητες ενώ μετά το τέλος θα προσφερθούν τοπικά, χειροποίητα, εδέσματα από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού    «ΕΙΡΗΝΗ» που είναι και εκ των συνδιοργανωτών.  

Μπροστάρης στην οργάνωση όλης της εκδήλωσης θα είναι και φέτος ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (ΠΟ.ΣΥ.ΛΕ) ο οποίος είναι από τους πλέον ενεργούς και δραστήριους στην Ελλάδα με πολλές επιτυχίες αθλητών του σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Επίσης να ευχαριστήσουμε το Επιμελητήριο Λέσβου, τον  Αθλητικό & Πολιτιστικό Οργανισμό  Δήμου Μυτιλήνης  για την  χρηματοδότηση της εκδήλωσης όπως επίσης και τον Αντιδήμαρχο Γέρας κο Μανούσο Παράσχο για την βοήθειά του σε ό, τι χρειάστηκε.  

Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μυτιλήνης που κάθε χρόνο υποστηρίζει την εκδήλωση με εθελοντές, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γέρας για την συνδρομή του ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία της διαδρομής και όλους τους χορηγούς που προσέφεραν απλόχερα προϊόντα και υπηρεσίας για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Τέλος το LESVOS RIDE και τον Τίτο Χατζέλη για το μεράκι του στη χάραξη της διαδρομής και την άψογη σηματοδότηση.

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε τη ποδηλατική κοινότητα και τα όμορφα χωριά της Γέρας. Ραντεβού την Κυριακή 23 Απριλίου, στης 10:00 το πρωί στην πλατεία του Μεσαγρού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη