× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα είπαν για τον τουρισμό!

Συνάντηση στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου με φορείς και εκπροσώπους του κλάδου

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 12/12/2019

Τα είπαν για τον τουρισμό!

Συζήτηση εργασίας με θέμα τον τουρισμό πραγματοποίησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Τρίτη, προσκαλώντας εκπροσώπους του κλάδου να καταθέσουν τις απόψεις τους, σε μια κοινή προσπάθεια να ανακάμψει τουριστικά η Λέσβος ως προορισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση, που έγινε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Νίκος Νύκτας, καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού, Αγγελική Πολιτάκη. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς μαζί με την εκπρόσωπο του τμήματος τουρισμού, Ευγενία Δρεκόλια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Δημήτρης Βατής, η εντεταλμένη σύμβουλος Δυτικής Λέσβου σε θέματα τουρισμού, Αφροδίτη Βατή, ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκος Ζούρος, ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκος Μόλβαλης, ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Ερεσού, Παναγιώτης Μαντζώρος, η Διευθύντρια της Περιφεριεακής Υπηρεσίας Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, από τον ΕΟΤ, Νίκη Χατζηστυλιανού, η εκπρόσωπος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Λέσβου, Έλσα Εγγλεζοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας.

Από τα όσα συζητήθηκαν προέκυψε, για ακόμα μία φορά, σύμπνοια απόψεων ως προς το τι πρέπει να συμβεί για να καταφέρει η Λέσβος να ανακάμψει τουριστικά, εστιάζοντας έντονα στην ηλεκτρονική προβολή, κομμάτι από το οποίο το νησί μας απέχει χαρακτηριστικά στη σύγχρονη εποχή. Είναι γεγονός, πως κάθε ταξιδιώτης προσπαθεί πριν επισκεφθεί κάποιον προορισμό να βρει αναλυτικές πληροφορίες για αυτόν, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η Λέσβος δεν προβάλλεται όπως θα έπρεπε στο διαδίκτυο και εκεί πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, με παρουσία σε διαδραστικές πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα. Εκείνο που συμφώνησαν οι συμμετέχοντες, είναι πως αν κινηθούν συλλογικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ορθή προβολή του νησιού, θα σταματήσει η Λέσβος να συζητιέται στο εξωτερικό μόνο για τα κακώς κείμενα, όπως συνηθίζεται από το 2015 κι έπειτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς τις εκθέσεις τουρισμού, συζητήθηκε το γεγονός πως η παρουσία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου οφείλει να συνεχιστεί, αλλά εκφράστηκε η άποψη από τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων, Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, ότι «θα πρέπει να γίνονται στοχευμένες δράσεις, ώστε κάθε φορά να προβάλλονται τα νησιά με διαφορετικό τρόπο. Άλλο είναι το κοινό της Τουρκίας εξάλλου, άλλο του Βερολίνου, ενώ χρειάζεται παράλληλα να διοργανώνονται και εκδηλώσεις με επίσης στοχυεμένους προσκεκλημένους.»

Από την πλευρά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου τονίστηκε το γεγονός πως θα διπλασιαστεί σχεδόν το διαθέσιμο κονδύλι για την προβολή των νησιών, ωστόσο κατατέθηκε η άποψη πως ακόμα κι αυτό δεν είναι αρκετό, συγκριτικά με το πώς προβάλλουν τις δικές τους περιοχές άλλες Περιφέρειες της χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προανήγγειλε ότι το 2020 θα υπάρξει ειδική διαφημιστική καμπάνια για για την προβολή των νησιών που «σηκώνουν» το κύριο βάρος του μεταναστευτικού με τις συνεχείς προσφυγικές ροές, τονίζοντας πως είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να στηρίξει τα νησιά αυτά.

Εν κατακλείδι, παρότι συνάντηση γνωριμίας περισσότερο με τη νέα περιφερειακή αρχή, η συζήτηση που έγινε για τον τουρισμό ήταν ουσιαστική και διαφαίνεται πως υπάρχει διάθεση συνεργασίας για να μπορέσουν τα νησιά και η Λέσβος ειδικότερα να κερδίσουν ακόμα περισσότερο έδαφος, μετά την κατακόρυφη πτώση που βίωσε τουριστικά το 2016.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά