× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στα μαλακά» για την κλοπή στον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, για το γνώριμο από υποθέσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών δράστη της πολυσυζητημένης προ 11ετίας υπόθεσης. Αθώος ο δεύτερος των κατηγορουμένων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/5/2023

«Στα μαλακά» για την κλοπή στον Ταξιάρχη Μανταμάδου
' χρόνος ανάγνωσης

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάσθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου, από το μονομελές Κακουργιοδικείο Μυτιλήνης ο ένας από τους κατηγορουμένους της υπόθεσης της διάρρηξης και της κλοπής των αφιερωμάτων στο Ναό του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, το Φεβρουάριο του 2012, πριν δηλαδή από 11 χρόνια! Η ποινή που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα έχει εφέσιμο χαρακτήρα και αφέθηκε ελεύθερος.

Αθώος κρίθηκε ο έτερος των κατηγορουμένων, γιός του καταδικασθέντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού, αντικειμένων αξίας άνω των 120.000 ευρώ από άτομα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα.

Ο 55χρονος περίπου σήμερα, καταδικασθείς σύμφωνα με το κατηγορητήριο μαζί με το γιό του οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη βάση στοιχείων από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών και την καταγραφή από την Αστυνομία συνομιλίας τους με άλλο πρόσωπο, το οποίο βρίσκεται έγκλειστο στις φυλακές για έγκλημα, στην περιοχή του Ευεργέτουλα της Λέσβου. Ο τελευταίος καταδικασμένος δις ισόβια παραβρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο και κατέθεσε κατά των δυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τόσο ο καταδικασθείς όσο και ο γιος του είχαν καταγραφεί λίγες μέρες πριν τη διάρρηξη και την κλοπή στο εσωτερικό του Ναού ως επισκέπτες.

Ο καταδικασθείς το 2006 είχε συλληφθεί στην Καλλονή για την κατοχή 42 κιλών χασίς. Το 2012, έχοντας στο μεταξύ αποφυλακιστεί (!!!), ήταν ο πρώτος ύποπτος για τη διάρρηξη, που είχε αναζητήσει τότε η Ασφάλεια Μυτιλήνης κάνοντας έφοδο σπίτι του σε ορεινό χωριό της Λέσβου με την ελπίδα ότι θα βρίσκονταν τα κλοπιμαία από τη διάρρηξη του προσκυνήματος.

Κοσμήματα δεν βρέθηκαν, βρέθηκαν όμως ποσότητα ηρωίνης βάρους 219 γραμμαρίων και 358 γραμμάρια χασίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό της μεγάλης κλοπής

Η πολυσυζητημένη κλοπή των αφιερωμάτων από τις προθήκες του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο έγινε το ξημέρωμα της 28ης Φεβρουαρίου 2012. Δράστες όπως φαίνεται στην καταγραφή από τις κάμερες του Ναού τρεις άνδρες οι οποίοι παραβίασαν με «γρύλο» πλαϊνή πόρτα, μπήκαν στο Ναό, έσπασαν τέσσερις από τις 11 προθήκες με χρυσά πολύτιμα αφιερώματα, άρπαξαν ότι μπορούσαν και εξαφανίστηκαν υπό τους ήχους των ενεργοποιημένων συστημάτων συναγερμού.

Μαζί τους ήταν και ένας τέταρτος συνεργός που λειτούργησε σαν τσιλιαδόρος. Συνολικά ο χρόνος που διήρκεσε η κλοπή ήταν περί τα τέσσερα λεπτά. Δυο από τους δράστες της κλοπής εικάζεται ότι είναι νεκροί, θύματα διαμάχης διαχείρισης κερδών από ναρκωτικά. Τα κλοπιμαία μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι με ευθύνη της δικαιοσύνης των κατηγορητήριο κατά των δυο συνετάξη επτά ολόκληρα χρόνια μετά το συμβάν.

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν οι δικηγόροι Μυτιλήνης Στρατής Ηλιογραμμένος και Θάλεια Γεωργαλά, ενώ δεν υπήρξε συνήγορος πολιτικής αγωγής.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αγγιξε τις καρδιές όλων ο Σωτήρης Αθανασίου

Ισχυρά μηνύματα από την ημερίδα της Oxygen Academy για τη συμπερίληψη και τον αυτισμό μέσω του μπάσκετ
Αγγιξε τις καρδιές όλων ο Σωτήρης Αθανασίου
ΓΕΥΣΗ

Χάλκινο το κρασί «Λάπιθος» του Ηφαιστείου Ανεμώτιας

Ξεχώρισε το εξαιρετικής ποιότητας κρασί του Συνεταιριστικού Οινοποιείου της Λέσβου
Χάλκινο το κρασί «Λάπιθος» του Ηφαιστείου Ανεμώτιας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πήγε να κλέψει αμάξι στα Κεραμειά

Το βρήκε η αστυνομία στην Αγία Παρασκευή Λέσβου
Πήγε να κλέψει αμάξι στα Κεραμειά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Παραβίασε τα μέτρα εν μέσω αφθώδους πυρετού

Σύλληψη κτηνοτρόφου στη Δυτική Λέσβο
Παραβίασε τα μέτρα εν μέσω αφθώδους πυρετού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγόραζαν μαγαζιά με χρήματα από λαθροδιακίνηση στη Σάμο

Οι συγκεκριμένοι Τούρκοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Σάμου και εμφανίζονταν να έχουν στην κατοχή τους σημαντικά ποσά
Αγόραζαν μαγαζιά με χρήματα από λαθροδιακίνηση στη Σάμο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Περιφορά με βάγιες στους δρόμους των Μιστεγνών

Μικροί και μεγάλοι έψαλαν γιορτινά τροπάρια στις γειτονιές του γραφικού χωριού της Λέσβου τηρώντας ευλαβικά το έθιμο της ημέρας
Περιφορά με βάγιες στους δρόμους των Μιστεγνών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Iσχυρό μήνυμα αποδοχής στην 7η ποδηλατάδα αυτισμού στη Μυτιλήνη

Στήριξη από τον Δήμο Μυτιλήνης και σχεδιασμός για δομές συμπερίληψης
Iσχυρό μήνυμα αποδοχής στην 7η ποδηλατάδα αυτισμού στη Μυτιλήνη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο «Μωριάς» στο Μεσολόγγι

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου συμμετείχε με αντιπροσωπεία του, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου
Ο «Μωριάς» στο Μεσολόγγι
ΓΕΥΣΗ

Στον «Τζετζερέ» έφτιαξαν πασχαλινό τσουρέκι

Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ζυμώσουν, να πλάσουν και να πλέξουν τις δικές τους «βρολίδες» με τη Μαρία Πανάγου
Στον «Τζετζερέ» έφτιαξαν πασχαλινό τσουρέκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θλίψη για την απώλεια της Ρένας Στεφάνου

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΕΛΜΕ Λέσβου για την εκπαιδευτικό του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης
Θλίψη για την απώλεια της Ρένας Στεφάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκε με 965 κροτίδες

Συνελήφθη ένας άνδρας στο Πλωμάρι, για κατοχή κροτίδων την Παρασκευή 3 Απριλίου
Πιάστηκε με 965 κροτίδες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για «Το Κιόστε»

Μετά τις πρόσφατες εκλογές συγκροτήθηκε ομόφωνα το νέο σχήμα διοίκησης του Μικρασιατικού Συλλόγου Αγιοπαρασκευούσηδων Τσεσμελήδων Μυτιλήνης
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για «Το Κιόστε»