× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σ` αυτές τις εκλογές, το ψηφοδέλτιο όλων των αριστερών ανθρώπων πρέπει να γράφει ΚΚΕ

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ*

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/5/2023

Σ` αυτές τις εκλογές, το ψηφοδέλτιο όλων των αριστερών ανθρώπων πρέπει να γράφει ΚΚΕ

Οι εκλογές πλησιάζουν. Για μια ακόμη φορά ο λαός θα μπει μπροστά σε πραγματικά αλλά και ψεύτικα διλλήματα. Ήδη οι μηχανισμοί του συστήματος με μαεστρία στήνουν τις παγίδες για να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων και να τους εγκλωβίσουν για μια ακόμα τετραετία στον καπιταλιστικό «παράδεισο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην φτώχεια, την ανεργία, την υποαπασχόληση, με μια κουβέντα στην χαμοζωή. Κανείς από τους μνηστήρες δεν αναφέρεται στα αίτια της ακριβείας που κατατρώει μισθούς και συντάξεις. Κανείς δεν αναφέρεται σε αυτήν καθαυτήν την ουσία στου καπιταλιστικού συστήματος που είναι αυτό που γεννά την ανεργία και την εξαθλίωση.

Άλλος με ψευτοεπιδόματα που εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό πριν καλά καλά καταβληθούν και άλλος με ανέξοδα συνθήματα όπως δικαιοσύνη για όλους, προσπαθούν για μια ακόμη φορά να ξεγελάσουν τον λαό. Ανάμεσα στους υποψηφίους σωτήρες υπάρχουν και άλλοι που έχουν άλλο πανωφόρι αλλά είναι αυτοί που μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια, ξεπούλησαν την χώρα μας στους δανειστές και οδήγησαν τον λαό στην φτωχοποίηση.

Και τα τρία μεγάλα κόμματα είναι εξίσου συνυπεύθυνα για τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, για τους αντεργατικούς νόμους για την διάλυση της παιδείας και της υγείας, για τους πλειστηριασμούς. Δεν υπάρχει για κανέναν άλλοθι γιατί όλοι έσκυψαν υπάκουα το κεφάλι στις εντολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Όλοι έδωσαν γη και ύδωρ στου νατοϊκούς εταίρους πολλαπλασιάστηκαν οι βάσεις και όλοι όχι μόνο σιγοντάρουν αλλά και συμμετέχουν στην επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ αποκρύπτοντας από τον λαό τους κινδύνους αυτής της πολιτικής. Άρα σε αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να υπάρχουν διλλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτές τις εκλογές ο λαός πρέπει να τους δώσει να καταλάβουν ότι έχει και μνήμη και αξιοπρέπεια και δεν χρειάζεται σωτήρες. Γιατί ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τον λαό. Γιατί όλοι πια ξέρουν ότι υπάρχει κόμμα που στάθηκε δίπλα του σε όλες τις απανωτές κρίσεις. Που στάθηκε ακλόνητο μετερίζι και μπροστάρης στους αγώνες. Που είναι εγγύηση ότι και στο μέλλον θα είναι δίπλα τους και δεν θα κάνει κωλοτούμπα στην πρώτη δυσκολία. Το κόμμα αυτό είναι το ΚΚΕ και η ψήφος στο κόμμα της εργατιάς είναι η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη. Αντίθετα χαμένη είναι η ψήφος που δίνεται σε όλους αυτούς που υπηρετούν το σύστημα με το ένα η άλλο χρώμα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη της συμπόρευσης με το ΚΚΕ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν όλοι οι αγωνιστές της αριστεράς στο ίδιο μετερίζι ο καθένας με τις αντιλήψεις του, τις επιφυλάξεις, τις διαφωνίες. Να μην δώσουμε την χαρά στους ταξικούς μας εχθρούς να επιχαίρονται για την πολυδιάσπαση και την αδρανοποίηση. Να μην τους χαρίσουμε ούτε μια αποχή, ούτε ένα λευκό. Σ’ αυτές τις εκλογές το ψηφοδέλτιο όλων των αριστερών πρέπει να γραφεί ΚΚΕ. Ο ι εκλογές αυτές ας είναι η απαρχή [ για όσους ακόμα δεν το έχουν κάνει] συμπόρευσης. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΚΚΕ για να δώσουμε δύναμη στους αγώνες και ελπίδα στον χειμαζόμενο λαό και την νεολαία μας.

*Ο Βαγγέλης Κατσακούλης είναι Αντιδήμαρχος στον δήμο Πατρέων, Γιατρός - γαστρεντερολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαπφώ: Ο πιο φιλόξενος πλανήτης

Άρτεμις Λεοντή: Εύα Σικελιανού-Πάλμερ Υφαίνοντας το μύθο μιας ζωής
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Η Αιβαλιώτισσα Ζωοδόχος Πηγή

Η Παναγιά των ορφανών στο Αϊβαλί των μύθων
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πανελλήνιες: Αγχος, ζαλάδες και… διαταραχές

Των ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΙΡΟΥ, μαθητών και Ανιχνευτών Μυτιλήνης*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Μιχαήλ Δουκάκης ήρθε από το Λος Αντζελες για τον «Επικήδειο»

Με καταγωγή από τη Θερμή, ο 34χρονος ηθοποιός άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό και επέστρεψε στη Λέσβο για μία παράσταση με εύσημα, όπου αλλού την ανέβασε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ευρωεκλογές. Πού πάει το πράγμα;

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, οικονομολόγος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεύτε Λάβετε Φως

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Επαναστατικές Αλλαγές ή Εγκλωβισμένο Σύστημα; Η Πανελλήνια Εξεταστική στην Ελλάδα

Της ΜΑΡΩΣ ΑΘΗΝΙΩΤΗ*, μαθήτριας, μέλος των Ανιχνευτών Μυτιλήνης