× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρόγραμμα κατάρτισης από το τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ

Απευθύνεται σε αυτοαπασχολουμένους, εργαζομένους και εποχικά εργαζομένους έχει διάρκεια 80 ευρώ και δίνει επιδότηση 400 ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/5/2023

Πρόγραμμα κατάρτισης από το τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος υλοποιεί δράση επαγγελματικής συμβουλευτικής – κατάρτισης και πιστοποίησης για αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και εποχικά εργαζομένους που διαβιούν στο σύνολο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που περιλαμβάνει τις ΠΕ Λέσβου, Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας και Χίου σε θεματικά αντικείμενα που σχετίζονται με τους κλάδους της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS 3) του Βορείου Αιγαίου, όπως η καινοτομία, η διαχείριση των τεχνολογικών αλλαγών, η εξωστρέφεια, η έρευνα και ανάπτυξη, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η αξιοποίηση των ΤΠΕ.

 

 

Η σχετική πρόσκληση θα δοθεί στην δημοσιότητα το επόμενο διάστημα και θα καλεί σε υποβολή αιτήσεων για να επιλεγούν 475 αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι και εποχικά εργαζόμενοι  προκειμένου να συμμετάσχουν στο έργο «Βελτίωση δεξιοτήτων και επαγγελματικών γνώσεων εργαζομένων σε θέματα καινοτομίας για την αναβάθμιση επαγγελματικών προσόντων στο Βόρειο Αιγαίο».

 

Στόχος του έργου είναι να αναβαθμιστούν μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης τα προσόντα των 475 ωφελούμενων προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις για εξοικείωση σε θέματα καινοτομίας και ΤΠΕ και ειδικότερα σε ζητήματα που σχετίζονται με τους κλάδους της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS 3) του Βορείου Αιγαίου, δηλαδή με τον τουριστικό κλάδο και τον κλάδο αγροδιατροφής.

 

Ειδικότερα:

Η Συμβουλευτική περιλαμβάνει 8 ατομικές συνεδρίες (διάρκειας 45 λεπτών εκάστη), για την εξειδικευμένη πληροφόρηση σε ζητήματα καινοτομίας, εξωστρέφειας, διεθνούς εμπορίου και την καθοδήγηση και υποστήριξη του ωφελούμενου ώστε να  εκπονήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη, λειτουργία και διοίκηση τμημάτων καινοτομίας, εξαγωγών και τεχνολογικής ανάπτυξης.

 

 

Τα προγράμματα κατάρτισης, διάρκειας 80 ωρών, θα αφορούν τις εξής ειδικότητες:

-  Ρύπανση και Προστασία Αγρο οικοσυστημάτων
- Υπεύθυνος συντήρησης – Διαχείρισης Κτιρίων και Εγκαταστάσεων (facilitymanager)
    e-commerce – Ηοspitality sales & Marketing
- Στέλεχος Εφαρμογής Μεθοδολογιών Διατήρησης, Συντήρησης, Ανάδειξης, Αξιοποίησης Υποδομών Πολιτιστικής Κληρονομιάς
- Στέλεχος Οργάνωσης Μεταποίησης, Υγιεινής, Ασφάλειας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροδιατροφικής Παραγωγής.

 

 

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης πουθα παρακολουθήσουν, οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξετάσεων πιστοποίησης (εξέταση ή/ και επανεξέταση σε περίπτωση αδυναμίας ή αποτυχίας κατά την πρώτη εξέταση) των γνώσεων και δεξιοτήτων για τα συγκεκριμένα θεματικά αντικείμενα. Την Πιστοποίηση θα διενεργήσουν Φορείς Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/ και διεθνώς και οι οποίοι είτε είναι διαπιστευμένοι (ΕΠΕΔ: Επίσημο Πεδίο Εφαρμογής Διαπίστευσης) σύμφωνα με το Πρότυπο ΙSO/IEC 17024, από την αρμόδια αναγνωρισμένη αρχή (ΕΣΥΔ) ή άλλο ισοδύναμο για τα υποβαλλόμενα σχήματα Πιστοποίησης είτε είναι πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ να χορηγούν πιστοποιητικά.

 

 

Στους ωφελούμενους θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5€ μικτά ανά ώρα (συνολικά 400 €), μείον τις νόμιμες κρατήσεις, με την προϋπόθεση πως έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών  και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία πιστοποίησης.

 

 

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στην Πράξη έχουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι όλων των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα (συμπεριλαμβανομένων των εποχικά εργαζομένων), ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης, που διαβιούν της και δραστηριοποιούνται / εργάζονται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που περιλαμβάνει τις ΠΕ Λέσβου, Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας και Χίου.

 

Αποκλείονται από το δικαίωμα συμμετοχής στο έργο όσοι είναι:

- Εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα (Ευρύτερος Τομέας Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α’ ή β’ βαθμού) και αυτών που εποπτεύονται από τη Γενική Κυβέρνηση και αναφέρονται στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (Στατιστικές - ELSTAT (statistics.gr).
- Άνεργοι ή/και όσοι λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιευθεί αναλυτική πρόσκληση για τη συμμετοχή στη δράση και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν μπαίνει πλαφόν στο ελαιόλαδο δηλώνει η κυβέρνηση

Προειδοποιεί με πρόστιμα τις τυποποιητικές επιχειρήσεις αν κερδοσκοπήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πλήρη ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr ανακοίνωσε ξανά ο Αυγενάκης

Ποιόν προσπαθεί να πείσει ο υπουργός με τις συνεχόμενες ανακοινώσεις του για τον ΟΠΕΚΕΠΕ;
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΕΛΛΑΔΑ

Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 2 ‑ 6 Οκτωβρίου

Δείτε τα επιδόματα και τις συντάξεις που θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών του Οκτωβρίου

Δείτε τις μέρες και τις ώρες αναχώρησης των πλοίων από τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Group Attica

Αύξηση τζίρου στα 47,49 εκατ. ευρώ πέτυχε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ακτοπλοϊκή εταιρεία και λειτουργικά κέρδη.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακάμπτουν οι τουριστικές εισπράξεις του Βορείου Αιγαίου

Στα 52,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2023 και ξεπέρασαν τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2019
ΕΛΛΑΔΑ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ» παράταση ως τις 10 Οκτωβρίου

Νέα προθεσμία υλοποίησης παρεμβάσεων από τους ωφελούμενους
ΕΡΓΑΣΙΑ

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι covid στο Δήμο Μυτιλήνης

Αναβολή για τις 8 Μαρτίου του 2024 πήρε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι 30 συμβασιούχοι του Δήμου Μυτιλήνης για να παραμείνουν στη δουλειά τους, με το αιτιολογικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
ΕΛΛΑΔΑ

Οι υποχρεώσεις των αγροτών για να μην χάσουν τις επιδοτήσεις

Ανακοινώθηκε ο οδηγός με τις αιρεσιμότητες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά σήμερα η καταβολής του Market Pass

2,61 εκατομμύρια πολίτες θα λάβουν την ενίσχυση για τους μήνες Αύγουστο ως Οκτώβριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

350 θέσεις εργασίας χάθηκαν στο Βόρειο Αιγαίο τον Αύγουστο

Σε 105 ανήλθαν οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην Λέσβο