× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αθώος για βιασμό παιδιού» ο Αρχιφύλακας – προπονητής

«Στα μαλακά» ο Αρχιφύλακας. Ποινή κάθειρξης 16 ετών κατά συγχώνευση για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και απόπειρα απόσπασης πορνογραφικού υλικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/6/2023

«Αθώος για βιασμό παιδιού» ο Αρχιφύλακας – προπονητής

Κατέπεσε η κατηγορία περί βιασμού της 14χρονης αθλήτριας που προπονούσε σε εφηβική ομάδα βόλεϊ γυναικών, σε βάρος Αρχιφύλακα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. Στην απόφαση αυτή κατέληξε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Χίο σχετικά με την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένης της προσκόμισης από την Αστυνομία στοιχείων και συγκεκριμένα ερωτικών μηνυμάτων της 14χρονης που βρέθηκαν στο κινητό του κατηγορουμένου και είχαν σταλεί έως και 20 μέρες μετά την φερόμενη πράξη βιασμού, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Αρχιφύλακας πρέπει να καταδικασθεί μόνο για τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου με γενετήσιες πράξεις με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου. Καθώς και για την πράξη της απόπειρας αρπαγής πορνογραφικού υλικού. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Αρχιφύλακα και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών!

Στη σύλληψη του 53χρονου Αρχιφύλακα, που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών στη Μυτιλήνη, είχε προχωρήσει πριν 11 μήνες, στα τέλη του Ιουλίου του 2022, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Αστυνομικός που ανήκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κατηγορείτο κατά τη σύλληψη του για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Μυτιλήνης Θέμης Κεφάλας ενώ στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου ήταν ο δικηγόρος Αθηνών Κώστας Μαυροειδής.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για τις περικοπές

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη

Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έδωσαν χαρά στα παιδιά της Κυψέλης

Επίσκεψη του Σμήνους Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο ΜΚΔΗΦ ΑΜΕΑ Κυψέλη