× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι πρωτιές των ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Κόπιασαν όλη τη χρονιά, προσηλώθηκαν στους στόχους τους και αρίστευσαν. Δείτε τι μας είπαν

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/7/2023

Οι πρωτιές των ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν και υποψήφιοι και υποψήφιες Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων προερχόμενοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια της Λέσβου. Κατάφεραν με την προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες και να διεκδικήσουν μια θέση στην σχολή της επιλογής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως τα Επαγγελματικά Λύκεια έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά τα επιλέγουν. Σημαντικός παράγοντας στην επιλογή αυτή είναι το γεγονός πως τα ΕΠΑΛ έκτος από το απολυτήριο λυκείου δίνουν και πτυχίο ειδικότητας σε όσους αποφοιτούν και κατ’ επέκταση άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η νομοθεσία, ως γνωστόν περιορίζει την πρόσβαση στις βαθμολογίες. Για αυτόν τον λόγο, ελπίζουμε ότι η λίστα θα επεκταθεί, όσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες επικοινωνούν μαζί μας στο e-mail μας: [email protected].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δες τις προσφορές στο Κατάστημα Lidl Μυτιλήνης εδώ!

1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φίλιππος Λέλεκας από τον τομέα πληροφορικής συγκέντρωσε 18.375 μόρια, έχοντας γράψει καλά στο μάθημα ειδικότητας, τον προγραμματισμό (19,9). «Έτσι κι έτσι» λέει απαντώντας στο αν ήταν καλός μαθητής, αλλά την τελευταία χρονιά φόρτσαρε! «Δεν έβγαινα καθόλου, μόνο διάβασμα» μας λέει. Οι καθηγητές του χάρηκαν πολύ για την επιτυχία του, αλλά και οι δικοί του.

Ο Φίλιππος θέλει να περάσει στη Σχολή Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και είχε ακούσει για τη σχολή αυτή από τη Β Λυκείου και το έβαλε στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρύσανθος Φώτας συγκέντρωσε 17.260 από τον τομέα Ηλεκτρολογίας, έχοντας γράψει 20 στο μάθημα ειδικότητας «Ηλεκτρικές μηχανές» και 19,2 στην «Ηλεκτροτεχνία». Ο Χρύσανθος θέλει να περάσει σε Σώματα Ασφαλείας. «Οι καθηγητές με βοήθησαν πολύ. Ηταν δύσκολη χρονιά, στερηθήκαμε, πιεστήκαμε, αλλά οι κόποι μας ανταμείφτηκαν».

Ο Μιλτιάδης Κάιτατζης συγκέντρωσε 16.400 μόρια από τον τομέα Πληροφορικής, έχοντας γράψει πιο καλά στα Μαθηματικά (19,3). Ο Μιλτιάδης θέλει να περάσει σε Σχολή Πληροφορικής από το Γυμνάσιο και στη Β Λυκείου πήγε στο 1ο ΕΠΑΛ. «Ηταν λίγο δύσκολη χρονιά, είχε παραπάνω διάβασμα από άλλες χρονιές, είχα πρόγραμμα τόσο μελέτης όσο και ξεκούρασης».

2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Ο Στέφανος Χατζόγλου είναι  ο πρώτος σε βαθμολογία από το 2ο ΕΠΑΛ συγκεντρώνοντας 19.300 μόρια με πολύ πολύ διάβασμα όπως μας λέει. Εγραψε στο μάθημα υγιεινής  20 και θέλει να περάσει σε Τμήμα Εργοθεραπείας, όμως μπορεί να κάνει αλλαγές λόγω των υψηλών βαθμών του. «Δεν περίμενα καθόλου ότι θα πάω τόσο καλά, περίμενα 1000 μόρια κάτω. Και είμαι πολύ χαρούμενος».

Η Δήμητρα Κουρογένη συγκέντρωσε 18.250 μόρια από τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας, έχοντας γράψει 19,1 στο μάθημα της Ανατομίας. Η Δήμητρα έχει διάφορές σχολές στο μυαλό της, όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία κ. ά. ή βιοιατρικών σπουδών. «Ηταν πολύ αγχωτική χρονιά για μένα, φοβόμουν ότι μπορεί να μη γράψω καλά. Στη Γ Λυκείου έβαλα τα δυνατά μου στο διάβασμα, στερήθηκα τον ελεύθερο χρόνο μου. Με στήριξαν οι γονείς, η αδερφή μου οι φίλες μου».

Η Αναστασία Μπαστούνη συγκέντρωσε 17,600 μόρια από τον τομέα υγείας, και έγραψε 19, στην Ανατομία και θέλει να περάσει στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η Αναστασία 42 χρόνων μεγαλώνει τρία παιδιά 17, 15 και 15 ετών! Διαβάστε εδώ τη συγκλονιστική ιστορία της.

Ο Νίκος Κουκώνης συγκέντρωσε 18.600 μόρια από τον τομέα Οικονομίας του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης. Εγραψε 20 στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης. «Ηταν μια απαιτητική χρονιά γιατί είχα άγχος για το αν θα περάσω ή όχι. Παράλληλα δούλευα στο μαγαζί του αδερφού μου που είναι πρατήριο άρτου. Παρόλ’ αυτά τα κατάφερα, χάρη στη βοήθεια των γονιών μου, ενώ οι καθηγητές και η κοπέλα μου πίστεψαν πραγματικά σ εμένα» μας λέει και ταυτόχρονα περιμένει πελάτης να τον εξυπηρετήσει.

Αρχικά ήθελε να περάσει στη Σχολή Αστυφυλάκων, αλλά επειδή είναι 1.68 «κόβεται» όπως λέει. «Ετσι κι αλλιώς πολλοί άνθρωποι μου είπαν ότι είναι καλύτερο να πάω σε Πανεπιστήμιο» εξηγεί και στοχεύει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Η Βάνη- Βηθλεέμ Δελημήτρου συγκέντρωσε 17.710 μόρια από τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και θέλει να περάσει στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μάλλον θα τα καταφέρει. «Ήταν μια χρονιά με πολύ άγχος, ήταν ένας αγώνας που μου στάθηκαν, γονείς, φίλοι, καθηγητές και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Στερήθηκα εξόδους, ειδικά για πέντε μήνες δεν είχα βγει σχεδόν καθόλου. Αρχικά διάβαζα λιγότερο και στη συνέχεια τα έδωσα όλα!».

Ο Στέλιος Σκορδάς από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και τον Τομέα Γεωπονίας συγκέντρωσε 18.370 μόρια και οδεύει για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που ήταν και ο βασικός του στόχος.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων