× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λήγουν οι συμβάσεις 130 εργαζομένων στον Δήμο Μυτιλήνης

Την ανησυχία της για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου εκφράζει η παράταξη με «Με πυξίδα τον Πολίτη» σε ανακοίνωσή της. Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/7/2023

Λήγουν οι συμβάσεις 130 εργαζομένων στον Δήμο Μυτιλήνης

Σημαντικό πρόβλημα λειτουργίας αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Μυτιλήνης το επόμενο διάστημα σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η παράταξη και οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, Εριφύλη Χιωτέλλη, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Δημήτρης Μαλλιαρός και Μαρία Ζερβού το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις 130 εργαζομένων που είχαν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη»

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται το αμέσως επόμενο διάστημα στη δυνατότητα λειτουργίας του Δήμου Μυτιλήνης αφού 130 εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες απολύονται σταδιακά αφού λήγουν οι συμβάσεις τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέσσερα χρόνια τώρα ακούμε τη Δημοτική Αρχή να μας λέει πως δεν μπορεί να κάνει το ένα ή το άλλο γιατί υπάρχει έλλειψη προσωπικού! Καταλαβαίνετε τι θα γίνει τώρα αν αποχωρήσουν και 130 επιπλέον εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους εργάζονται και στον τομέα της καθαριότητας!

Εν μέσω καλοκαιριού και ενώ διατυμπανίζουμε την δαπάνη των 500.000 ευρώ για την προβολή του τουρισμού δεν είμαστε σε θέση να καθαρίσουμε ούτε την «πόρτα μας»

Οι 29 από τους 130 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν άμεσα, προσέφυγαν στις 23/06/2023 στο δικαστήριο όπου πέτυχαν την έκδοση προσωρινής διαταγής σύμφωνα με την οποία ο Δήμος υποχρεούται να συνεχίσει να απασχολεί και να πληρώνει βέβαια τους εργαζόμενους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και κωμικοτραγικά!

Ενώ ο Δήμος συμφωνεί πως οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του δηλώνει αδυναμία να καλύψει το οικονομικό κόστος της μισθοδοσίας τους και προτίθεται για το λόγο αυτό να προσφύγει (την Παρασκευή ) κατά της απόφασης του δικαστηρίου που τον αναγκάζει να συνεχίσει να απασχολεί τους εργαζόμενους!

Αυτή ακριβώς η πρόταση επρόκειτο να έρθει και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 5 Ιουνίου ώστε να εξουσιοδοτηθεί η Νομική υπηρεσία του Δήμου  να προσφύγει στο δικαστήριο για να ακυρώσει την απόφαση με την οποία η εργαζόμενοι κέρδισαν την προς το παρόν παραμονή τους στην εργασία. Για λόγους που ακόμα δεν γνωρίζουμε το θέμα αυτό δεν ήρθε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήρθε όμως την επομένη, Τρίτη 5 Ιουνίου, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ώστε να αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή, 5 δηλαδή Δημοτικοί Σύμβουλοι, αφού οι άλλοι 4 απουσίαζαν! Να αποφασίσουν 5 δηλαδή άνθρωποι για την τύχη των 130!

Από την πρώτη στιγμή η παράταξή μας δήλωσε πως καταψηφίζει αυτή την πρόταση!

  • Πρώτα πρώτα το Υπουργείο Εσωτερικών ήξερε πολύ καλά από την ώρα που υπογράφηκαν οι συμβάσεις, πότε λήγουν και έπρεπε να έχει διασφαλίσει τον τρόπο παράτασής τους αφού πουθενά στον ορίζοντα δεν υπάρχουν μόνιμες προσλήψεις, ή την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου ώστε μα μπορεί να καλύψει το κόστος της μισθοδοσίας των εργαζόμενων!
  • Δεύτερον, ο Δήμος Μυτιλήνης γνώριζε επίσης πότε λήγουν οι συμβάσεις και έπρεπε να έχει ζητήσει πριν μήνες την παράταση των συμβάσεων τους από το Υπουργείο Εσωτερικών ή την έκτακτη χρηματοδότησή του!

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν έγινε και τώρα τελευταία στιγμή ο Δήμος τρέχει να καλύψει τα νότα του, να ξεφορτωθεί δηλαδή το κόστος μισθοδοσίας των εργαζόμενων. Δεν μας λέει όμως πως θα καλυφθεί το κενό που θα αφήσουν οι εργαζόμενοι αυτοί!

Ο προβληματισμός αυτός που αναπτύχθηκε από μέρους μας και στην Οικονομική Επιτροπή και η συζήτηση που ακολούθησε οδήγησε στην ομόφωνη  απόφαση της παραπομπής του θέματος αυτού για συζήτηση σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τα  παρόντα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησαν να συνεδριάσει άμεσα λόγω της σοβαρότητας του θέματος!

Καλούμε λοιπόν τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων να καταψηφίσουν την πρόταση για προσφυγή κατά της απόφασης του δικαστηρίου  με την οποία οι εργαζόμενοι κέρδισαν την προσωρινή παραμονή τους στην εργασία, και να αποφασίσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο τη δυναμική διεκδίκηση , είτε της παράτασης των συμβάσεων από τον ΟΑΕΔ, είτε την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου ώστε να καλυφθεί το κόστος μισθοδοσίας και των 130 εργαζομένων.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής