× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς νερό για τέσσερις μέρες στις Νέες Κυδωνίες...και έρχεται καύσωνας!

Σε απόγνωση οι κάτοικοι του χωριού καταγγέλουν αδιαφορία των υπευθύνων καθώς η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι. Ζητά συγγνώμη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ και αναφέρει ότι η κατάσταση σε όλη τη Λέσβο είναι τραγική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/7/2023

Χωρίς νερό για τέσσερις μέρες στις Νέες Κυδωνίες...και έρχεται καύσωνας!

Τραγικές καταστάσεις βιώνουν εδώ και 4 μέρες περίπου οι κάτοικοι των Νέων Κυδωνιών στη Δημοτική Ενότητα Λουτρόπολης Θερμής, καθώς λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής έχει γίνει διακοπή νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς η ύδρευση του συγκεκριμένου οικισμού εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από μια δεκαετία,  είναι προβληματική και το νερό που φτάνει τελικά στις δεξαμενές έχοντας περάσει από ένα κατεστραμμένο και σαθρό δίκτυο με πολλές απώλειες δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Κρατάει χρόνια ....

Ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού που η κατανάλωση αυξάνεται, οι διακοπές νερού στις Νέες Κυδωνίες είναι πολύ συχνές και σε περίπτωση που εκδηλωθεί βλάβη η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διακοπή των τελευταίων ημερών δοκιμάζει πολύ σοβαρά τις αντοχές των κατοίκων οι οποίοι λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, έμειναν χωρίς νερό και δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες ατομικής καθαριότητας.

Την Δευτέρα το βράδυ η κατάσταση ακόμη δεν είχε ομαλοποιηθεί και πλέον εξοργισμένοι οι δημότες της περιοχής μίλησαν στην κάμερα του «Ν» για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το οποίο τους έχει φέρει σε οριακή κατάσταση. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση και οι δηλώσεις γυναικών με μικρά μωρά, τα οποία όπως αναφέρουν αναγκάζονται να τα πλένουν με μπουκάλια νερό  κάθε φορά που αλλάζουν πάνα. Μάλιστα λέει μια μητέρα, η οποία είναι σε απόγνωση,  ότι χρησιμοποιεί 20 μπουκάλια νερό για να πλύνει το παιδί της.

Μιλώντας για το πρόβλημα που υπάρχει ο πρώην αντιδήμαρχος Λουτρόπολης Θερμής Νίκος Καρασάββας αναφέρεται στο ιστορικό τη υπόθεσης με το προβληματικό δίκτυο και την αδυναμία που υπάρχει να φτάσει το νερό στη δεξαμενή των Νέων Κυδωνιών. Όπως είπε την περίοδο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχαν γίνει προσπάθειες με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα, ωστόσο αναφέρει, όπως αποδείχθηκε στην πράξη χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση και εκτεταμένες εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΛ έψαχνε απεγνωσμένα εταιρείες τις πρώτες ημέρες της διακοπής νερού για να στείλει βυτία με νερό στην περιοχή και να καλύψει τις ανάγκες, όμως κανείς ιδιώτης δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει. Τελικά νερό έφτασε στο χωριό με παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Διοικητή ο οποίος εξυπηρέτησε τη ΔΕΥΑΛ και πήγε νερό στους κατοίκους.

Μαύρες μέρες χωρίς νερό 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Γιώργος Φλώρος, παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή και ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους. «Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, ίσως να χρειαστεί να κόψουμε το νερό στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών για να πάρει ο κύριος οικισμός. Η κατάσταση είναι προβληματική και δυστυχώς, οι Νέες Κυδωνίες είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Περάσαμε γενικά ένα μαύρο Σαββατοκύριακο, με διακοπές νερού και βλάβες σε όλο το νησί. Από τη Γέρα, έως τη Θερμή, τις Νέες Κυδωνίες και την Καλλονή. Η κατάσταση είναι γενικά οριακή και καλό θα είναι οι συμπολίτες μας να το συνειδητοποιήσουν και να συμπεριφέρονται με περισσότερη υπευθυνότητα, ειδικά στην ύπαιθρο. Το νερό του δικτύου είναι για τα σπίτια και για τις ανάγκες ύδρευσης και όχι για να ποτίζουμε τα χωράφια μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ