× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος σε εργαζομένους των νοσοκομείων

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης ζητά την άμεση ανάκληση της σχετική απόφασης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2023

Περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος σε εργαζομένους των νοσοκομείων

Την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος που λάμβαναν εργαζόμενοι των νοσοκομείων καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ζητά να ανακληθεί η σχετική απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Πρόσφατα με νέο νόμο έγινε περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος σε εργαζόμενους της τεχνικής υπηρεσίας, διατηρείται ο απαράδεκτος αποκλεισμός χιλιάδων συνάδελφων (γιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, διοικητικών, λογοθεραπευτών, διαιτολόγων κλπ). Επίσης μια σειρά επαγγελμάτων, όπως μαίες, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου, επισκέπτες υγείας, καθαριστές, παραϊατρικό προσωπικό διαγνωστικών εργαστηρίων, «υποβιβάζονται» από την Α κατηγορία στη Β ή και Γ κατηγορία έκθεσης σε επαγγελματικούς κινδύνους

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε όλο αυτό, ο Διοικητής  του Νοσοκομείου Μυτιλήνης (Αρ. Πρωτ. 9087/3-7-2023) αποφάσισε την Περικοπή του, στη Διευθύντρια και τους Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Η Απόφαση επικαλείται σχετικό ερώτημα του Νοσοκομείου και απάντηση από το Γ.Λ.τ.Κ. και όχι προς το Υπουργείο Υγείας.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά, που με σχετικές «ερωτήσεις»  και «ερμηνείες» τίθεται σε καθεστώς αμφισβήτησης από υπηρεσιακούς παράγοντες και το Γ.Λ.τ.Κ, η χορήγηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Σύμφωνα με την Απόφαση της Διοίκησης -που για την ώρα δεν έχει εφαρμογή σε άλλο νοσοκομείο της χώρας-  η περικοπή στηρίζεται στην  «ερμηνεία»??? ότι οι Νοσηλευτές σε θέσεις Ευθύνης δεν ασκούν  Νοσηλευτικά  καθήκοντα αλλά μόνο Διοικητικά, παρότι η Υπουργική απόφαση αριθμ.Γ6/Γ.Π.οικ.92189 ΦΕΚ 5622/14-12-2018 ρητά αναφέρετε σε κλινικές αρμοδιότητες και δεν υπήρχε καν λόγος ερώτησης προς το Γ.Λ.τ.Κ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί εδώ πως  η εσφαλμένη «ερμηνεία» του Γ.Λ.τ.Κ αφορά το ΣΥΝΟΛΟ των Προϊστάμενων τμημάτων &Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι για επιπλέον περικοπές σε δεκάδες εργαζόμενους- Στελέχη ΟΛΩΝ των Υπηρεσιών.

Το Υπουργείο Υγείας και ο νέος Υπουργός κ. Χρυσοχοίδης οφείλουν να παρέμβουν ώστε άμεσα η απόφαση να ανακληθεί, με σκοπό να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη  χορήγηση του Επιδόματος.

Καλούμε για την ΘΕΤΙΚΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση του προβλήματος».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης