× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σταθερός αριθμός δρομολογίων ως Απρίλιο του 2026

Η Επιτροπής Ανταγωνισμού όρισε τον αριθμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην γραμμή Πειραιάς - Χίος – Μυτιλήνη για τα πλοία της Group Attica

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2023

Σταθερός αριθμός δρομολογίων ως Απρίλιο του 2026

Μέχρι και τον Απρίλιο του 2026 η Group Attica οφείλει να διατηρεί σταθερό αριθμό δρομολογίων στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη. Αυτό προβλέπει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία εξέταση την κατάσταση στον κλάδο της ακτοπλοΐας, όπως διαμορφώθηκε πέντε χρόνια μετά την απορρόφηση της Hellenic Seaways από την Group Attica. Με την ίδια απόφαση παύει η ισχύ των υποχρεώσεων της Group Attica, που είχαν επιβληθεί το 2018, για τις περισσότερες γραμμές των Δωδεκανήσων, ενώ συνεχίζεται η εφαρμογή των δεσμεύσεων για τις περισσότερες γραμμές που αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η Group Attica, στην αγορά των Κυκλάδων, οφείλει να συνεχίσει να εφαρμόζει ως 26 Απριλίου 2024 τις δεσμεύσεις που ήδη ισχύουν για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τα νησιά Σύρος, Πάρος, Νάξος, Αμοργός, Κουφονήσια, Θήρα, και  Πάτμο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά την γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη, η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προβλέπει πως μέχρι τον Απρίλιο του 2026 η Group Attica δεν πρέπει να αυξήσει το αριθμό των δρομολογίων των πλοίων της ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να μπει στην συγκεκριμένη γραμμή νέα ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Επίσης ο απόφαση προβλέπει πως η εταιρεία δεν θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των δρομολογίων των πλοίων της ως τον Απρίλιο του 2026. Συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει πως η εταιρία υποχρεούται όπως εκτελεί τουλάχιστον 7 δρομολόγια ανά εβδομάδα την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου και τουλάχιστον 6 δρομολόγια ανά εβδομάδα την περίοδο Σεπτεμβρίου - Μαΐου, μη συνυπολογιζομένων των δρομολογίων που εκτελούνται στο πλαίσιο ανάθεσης Συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ