× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κέρδη άνω του 1 δις ευρώ»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*

Δημοσίευση 29/7/2023

«Κέρδη άνω του 1 δις ευρώ»

Κατ' αρχήν, δυο λόγια για τον επιχειρηματικό όμιλο Mytilineos Energy & Metals. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες στην Ελλάδα. Κάτω από τη σκέπη της βρίσκεται η Protergia η ναυαρχίδα του ομίλου που δραστηριοποιείται στη παραγωγή και πώληση ενέργειας, το Αλουμίνιον της Ελλάδας, η κατασκευαστική ΜΕΤΚΑ και μια σειρά άλλες μικρότερες. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά αναγορεύει τον Ε. Μυτιληναίο επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων για την επιχειρηματικά του δραστηριότητα.( Ναι, έγινε κι αυτό...).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

΄Εμπλεος περηφάνειας και χαράς - και γιατί όχι άλλωστε - ο κ Ε. Μυτιληναίος, σε μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ανέφερε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι τα EBITDA κέρδη του ομίλου για το 2023 προβλέπονται άνω του 1 δις ευρώ και ότι τα '' τα σημερινά επίπεδα μεγεθών της Mytilineos ήρθαν για να μείνουν ''
Για να καταλάβουμε για τι μεγέθη και ρυθμούς ανάπτυξης μιλάμε, να πούμε ότι τα κέρδη του ομίλου το 2021 ήταν 359 εκατ ευρώ, το 2022 ήταν 823 εκατ ευρώ και το 2023 προβλέπονται για πάνω από 1 δις ευρώ. ( mononews, forbes, capital.gr).

Ομάδα στελεχών του ομίλου Mytilineos , και όχι μόνο, στην οποία οι όμιλοι, γενικώς, οφείλουν μεγάλο μέρος των επιτυχιών τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλήθεια, συνειδητοποιούμε για ποιες εποχές μιλάμε; Συνειδητοποιούμε ποιες εποχές μεγεθύνθηκαν τόσο πολύ τα κέρδη του κ. Μυτιληναίου , και όχι μόνο βέβαια.

  • Ήταν - και είναι - οι εποχές της κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία, της '' έλλειψης '' του πετρελαίου, της εκτίναξης των τιμών του ρεύματος στη στρατόσφαιρα.
  • Ήταν οι εποχές '' που λόγω του πολέμου στην Ουκρανία '' - ουουου ψεύτες ! - '' αναγκάστηκαν '' να αυξήσουν την τιμή του ρεύματος. ΄
  • Ήταν - και είναι - οι εποχές που τα μικρομάγαζα και οι μικροεπιχειρήσεις κλείνανε - και κλείνουν - η μια πίσω από την άλλη γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις του ρεύματος.
  • Ήταν - και είναι - οι εποχές που κόβουν το ρεύμα στους ανήμπορους να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, και κάποιοι '' γραφικοί '' τρέχουν να το επανασυνδέσουν για να μη πεθάνει κόσμος εξ αιτίας του.

Είναι αυτές, λοιπόν, οι εποχές που ο κάθε Μυτιληναίος - ΔΕΗ, Protergia, Ήρων, Elpedison, Volton, Watt + Volt, κλπ - έτρεφε '' κώλους '' και ο κόσμος, ακριβώς για να τρέφουν αυτοί '' κώλους '' πάθαινε - και παθαίνει - συγκοπή μόλις πάρει το λογαριασμό του ρεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι' αυτές τις εποχές μιλάμε και γι' αυτές τις εποχές κοκορεύονται.
Κάποιοι, μάλιστα, λένε πως δεν μπορούν να βρουν τα υπερκέρδη όλων αυτών για να τα φορολογήσουν... Ψεύτες , ε ψεύτες...

Και βέβαια, τώρα, ο κύριος Μυτιληναίος έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι '' τα σημερινά επίπεδα της Mytilineos ήρθαν για να μείνουν.Ως πότε όμως;

*O Παναγιώτης Κλαδίτης είναι πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΜ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Μιχαήλ Δουκάκης ήρθε από το Λος Αντζελες για τον «Επικήδειο»

Με καταγωγή από τη Θερμή, ο 34χρονος ηθοποιός άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό και επέστρεψε στη Λέσβο για μία παράσταση με εύσημα, όπου αλλού την ανέβασε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ευρωεκλογές. Πού πάει το πράγμα;

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, οικονομολόγος
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεύτε Λάβετε Φως

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Επαναστατικές Αλλαγές ή Εγκλωβισμένο Σύστημα; Η Πανελλήνια Εξεταστική στην Ελλάδα

Της ΜΑΡΩΣ ΑΘΗΝΙΩΤΗ*, μαθήτριας, μέλος των Ανιχνευτών Μυτιλήνης
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελεύθερο Πάσχα και 25η Μαρτίου στη Μικρά Ασία του 1920

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αθησαύριστη χρονογραφική Ανάσταση

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ανάστα ο Θεός…

Η πρώτη Ανάσταση στον Αιβαλιώτη Ταξιάρχη σαν σήμερα πριν από έναν αιώνα
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στη γειτονιά της Ιστορίας

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ο μοναχικός και αστόλιστος επιτάφιος του Αιβαλιώτη Ταξιάρχη...

Μέρα που ‘ναι, ένα όνειρο, μια ιδέα, μια πρόταση, μια ευχή για το κουβούκλιο του Επιταφίου της Εκκλησίας που εκτίθεται στη σωσμένη εκκλησιά που έχει μετατραπεί σε μουσείο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στα σοκάκια της Πέργαμος, «μι του Χριστέλ(ι)που πουνεί»

Ιστορίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε εκκλησιές που πια δεν υπάρχουν, με ανθρώπους που έλειψαν, ελπίζοντας σε μιαν Ανάσταση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ