× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πράξη μεγαλοσύνης η παραίτηση Κύτελη από την υποψηφιότητα»

Ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης ανοίγει τα χαρτιά του για το παρασκήνιο και το ρόλο αντιδημάρχων και βουλευτή σε όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες. Δηλώνει ότι στηρίζει Στεφανή και ότι πιθανόν θα είναι υποψήφιος μαζί του

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/8/2023

«Πράξη μεγαλοσύνης η παραίτηση Κύτελη από την υποψηφιότητα»

Στο παρασκήνιο της απόσυρσης του Στρατή Κύτελη και της παράταξής του από την κούρσα διεκδίκησης του Δήμου Μυτιλήνης και στα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν τις ημέρες εκείνες που ελήφθη η απόφαση στο επιτελείο του απερχόμενου δημάρχου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Στρατή Κύτελη, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η ανακοίνωση του δημάρχου έγινε μετά τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πανάγου Κουφέλου η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά ενορχηστρώθηκε από τον τοπικό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου και υποστηρίχθηκε από τους κορυφαίους αντιδημάρχους που διαχώρισαν την τελευταία στιγμή τη θέση τους από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής.

«Επιτυχημένοι αντιδήμαρχοι με αποτυχημένο Δήμαρχο, δεν γίνεται…»

«Ίσως το βασικό λάθος του Δημάρχου είναι ότι έδωσε τα τέσσερα αυτά χρόνια που πέρασαν απεριόριστες αρμοδιότητες και ελευθερία κινήσεων σε όλους τους συνεργάτες του με αποτέλεσμα μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων να πλασάρονται σήμερα ως επιτυχημένοι αντιδήμαρχοι εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο έργο που έγινε αυτή την τετραετία το οποίο προβάλουν ως δικό τους κατόρθωμα  και όχι ως συλλογική προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, «δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν κάποιοι και να χαρακτηρίζουν αποτυχημένο τον Στρατή Κύτελη και την τετραετία του χαμένη από τη μία πλευρά και από την άλλη να θεωρούν επιτυχημένους τους αντιδημάρχους που λειτούργησαν κάτω από την ομπρέλα της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής, αυτά τα δύο δεν συνάδουν».

Γενναία απόφαση

Αναφερόμενος στην απόφαση απόσυρσης του Στρατή Κύτελη, ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης σημείωσε, ότι ήταν μια πραγματικά γενναία απόφαση από έναν άνθρωπο που σε όλη την τετραετία έδειξε υπευθυνότητα απέναντι σε μεγάλα ζητήματα που απασχόλησαν τον τόπο και πρώτα απ’ όλα στο μεταναστευτικό – προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την απόσυρσή του και αυτό από την πλευρά του ήταν μια πράξη πολύ έντιμη που δείχνει ότι βάζει πάνω απ’ όλα το καλό του Δήμου και της παράταξης με γνώμονα να μην διχαστεί ο κόσμος και να μην γίνει ζημιά στη Νέα Δημοκρατία σε μια κρίσιμη εκλογική μάχη.

Θα μπορούσε να προχωρήσει στην δημιουργία ψηφοδελτίου αν το επιθυμούσε και με τον τρόπο αυτό να διχάσει τον κόσμο και να δώσει το Δήμο στα άτομα εκείνα που στάθηκαν απέναντί στα συμφέροντα των πολιτών όλο αυτό το διάστημα».

Μη πολιτικά ορθή ενέργεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατούσε εντός της παράταξης Κύτελη λίγο πριν την ανακοίνωση του Πανάγου Κουφέλου για την υποψηφιότητά του, παραδέχθηκε ότι υπήρχαν φήμες που ανέφεραν ότι οργανώνεται μία νέα υποψηφιότητα ωστόσο πρόσθεσε αυτό που έγινε στη συνέχεια ήταν άκρως πραξικοπηματικό και δεν έγινε με τον ορθό τρόπο.

«Εάν οι διαφωνούντες αντιδήμαρχοι και ο βουλευτής πίστευαν ότι ο Στρατής Κύτελης δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί στην παράταξη στις εκλογές που έρχονται, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μια πιο ξεκάθαρη τακτική και δημόσια μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες να ζητήσουν την παραίτησή του και την αντικατάστασή του από άλλο πρόσωπο με διαφορετική αποδοχή. Ο τρόπος όμως που ενορχηστρώθηκε και προχώρησε όλο αυτό, δεν είναι πολιτικά ορθός  όμως εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μέρος ενός πολιτικού προβλήματος».

Ο Αθανασίου δεν ήθελε τον Κύτελη!

Αναφερόμενος ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης στο ρόλο του Χαράλαμπου Αθανασίου, σημείωσε ότι ο ίδιος ο βουλευτής είχε δηλώσει στις κομματικές επιτροπές ότι θεωρεί ακατάλληλο υποψήφιο τον νυν Δήμαρχο και ότι πρέπει να αντικατασταθεί. Γενικά φαίνεται πως δεν ήταν αρεστός ο Κύτελης σε εκείνον και φρόντισε με τις πρωτοβουλίες που πήρε να τον εκτοπίσει. Χωρίς αυτές τις πρωτοβουλίες θα είχαμε ένα άλλο σκηνικό και μια ενωμένη δημοτική αρχή που θα ζητούσε την ψήφο των πολιτών με σημαντικές ελπίδες επιτυχίας».

Με τον Αλκιβιάδη Στεφανή …

Μιλώντας για τα προσωπικά του σχέδια ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, σημείωσε ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με το Δήμο Μυτιλήνης και ότι εφόσον υπάρξει σχετική συμφωνία θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Αλκιβιάδη Στεφανή, τον οποίον όπως είπε θεωρεί πολύ άξιο υποψήφιο.

«Δυστυχώς στην τετραετία που διανύουμε χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τα νησιά μας, διότι η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη άφησε πίσω σημαντικά έργα και πράγματα που έπρεπε να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής είναι ένας άνθρωπος άξιος και ικανός να κερδίσει την εκλογική μάχη και να δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση τα επόμενα χρόνια». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»